Elektrische Volkswagen ID.3 nu te reserveren (vanafprijs: onder de 40 mille)

woensdag 8 mei, 2019 Photo

Per vandaag kunnen vroegboekers een productieplaats reserveren voor een speciale versie van de ID.3, het eerste model binnen de nieuwe elektrische Volkswagen ID. Family. De range wordt, volgens opgave van Volkswagen, 420 kilometer (WLTP). Deze limited edition (ID.3 1ST) krijgt een vanafprijs onder de 40.000 euro. Halverwege 2020 moet de auto van de band rollen.

Het basismodel van de ID.3-reeks, dat later verschijnt, heeft een range van 330 km en de topversie krijgt straks een actieradius van 550 km, meldt Volkswagen vandaag. Maar eerst is het dus de beurt aan de ID.3 1ST. Deze special edition is in een gelimiteerde oplage beschikbaar. Hij krijgt onder meer specifieke 1ST-designelementen, lichtmetalen velgen, hightech voice control, DAB+ en airconditioning. Maar belangrijker: de vanafprijs blijft onder de 40 mille, dus ruim onder de grens van de Tesla-taks (50 mille). Bij ongewijzigd fiscaal beleid komt de auto dus in aanmerking voor 4 procent bijtelling.

Volkswagen wil met de ID.3 familie elektrisch rijden toegankelijk maken voor een groot publiek. Daarmee start een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het merk. De ID.3 wordt in september dit jaar op de IAA in Frankfurt onthuld. De eerste afleveringen vinden halverwege 2020 plaats. Afhankelijk van de gekozen batterij heeft de ID.3 een actieradius van 330, 420 of 550 kilometer. De definitieve prijs en specificaties van de ID.3 1ST worden kort na de presentatie, in september op de IAA autoshow in Frankfurt, bekendgemaakt.

De reservering die nu kan worden gedaan kost 1000 euro. Later dit jaar worden kunnen de reserveringen worden omgezet in een definitieve order. De reservering kan tussentijds kosteloos worden geannuleerd. Iedere ID.3 wordt CO2-neutraal geproduceerd. Zo wordt er gebruikgemaakt van energie uit hernieuwbare bronnen en onvermijdbare emissies worden gecompenseerd via gecertificeerde klimaatprojecten. Volkswagen biedt in Nederland verschillende (snel)laad-abonnementen aan op groene stroom om CO2-neutraal te kunnen rijden.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Volkswagen, Volkswagen ID.3