Elektrische Opel Corsa-e krijgt actieradius van 330 km (WLTP)

vrijdag 24 mei, 2019 Photo

Opel heeft het doek getrokken van de vol-elektrische Corsa-e, de auto die elektrische mobiliteit bereikbaar moet maken, stelt de fabrikant. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, begin volgend jaar moet de auto op de markt komen maar de orderboeken gaan binnenkort al open.

Het is de zesde generatie van de Corsa die nu op de markt verschijnt, waartoe dus ook een batterij-elektrische versie met een actieradius van 330 km (volgens WLTP). De stroom wordt geleverd door een 50 kWh-batterij met een fabrieksgarantie van acht jaar. De batterij kan worden opgeladen met verschillende snelheden via een huishoudelijk stopcontact, wallbox of snellader. In het laatste geval is de batterij in 30 minuten tot 80% op te laden. Gebruikers kunnen de laadstatus controleren via de ‘myOpel’ app, waarmee ze ook laadtijden en -kosten kunnen optimaliseren.

2019 Opel Corsa-e

De actieradius van de Opel Corsa-e is voor een deel afhankelijk van de gekozen rijmodus (Normal, Eco of Sport). De elektromotor levert een vermogen van 100 kW (136 pk) en een koppel van 260 Nm. Het duurt 2,8 seconden om vanuit stilstand naar 50 km/u te accelereren. De acceleratie van 0 naar 100 km/u is in 8,1 seconden mogelijk. Vergelijkbaar met sportwagenprestaties, aldus Opel.

De Corsa-e is net zo compact als de vorige generatie, maar oogt sportiever door de lagere daklijn. Dit gaat overigens niet ten koste van de hoofdruimte, want de bestuurdersstoel is lager geplaatst. De lengte van de Corsa-e bedraagt 4,06 meter. Verder is de rijdynamiek van hoger niveau dankzij het lagere zwaartepunt en de snellere reactie op de input van de bestuurder. Het interieur omvat onder meer een volledig gedigitaliseerde cockpit.

Opel levert de Corsa-e met technologie en assistentiesystemen die vooral in hogere segmenten te vinden zijn. Zo zijn de koplampen met adaptieve IntelliLux LED matrix verlichting voor het eerst leverbaar in deze klasse. In de koplampen zitten in totaal zestien LED-units die afzonderlijk van elkaar worden aangestuurd. Een high-res frontcamera van de nieuwste generatie registreert de verkeerssituatie en op basis daarvan wordt de lichtbundel van de koplampen zodanig aangepast dat die tegenliggers niet verblindt.

De frontcamera herkent ook verkeers- en matrixborden en toont de geldende maximumsnelheid op het volledig digitale instrumentenpaneel. Andere assistentiesystemen in de nieuwe Corsa zijn er in de vorm van radarondersteunende Adaptive Speed Control en Flank Guard, dat deukjes en krassen op de flanken helpt voorkomen. Side blind-spot Assist en een variëteit aan parkeerhulpsystemen zijn ook beschikbaar. Verwacht ook de nodige connectiviteitsdiensten als Live Navigation met real-time verkeersinformatie en directe verbinding met pechhulpdiensten en Emergency Call.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Opel Corsa-e