Nieuwe Kia XCeed als alternatief voor de SUV

woensdag 5 juni, 2019 Photo

Kia Motors geeft vandaag de eerste foto vrij van de nieuwe Kia XCeed. Een zogenaamde urban crossover, met hogere zitpositie maar met een lagere daklijn dan een SUV, wat verbruik en rijeigenschappen ten goede moet komen. De officiële onthulling van de Kia XCeed vindt plaats op 26 juni 2019.

Het Europese designcentrum van Kia in Frankfurt is verantwoordelijk voor het design van dit  vierde familielid van de nieuwe Ceed-familie. Volgens Gregory Guillaume, Vice President of Design bij Kia Motors Europe, geeft de extra bodemvrijheid in combinatie met de lagere daklijn een sportievere positie ten opzichte van een traditionele SUV. “Tegelijkertijd zorgt de hogere zitpositie voor een beter zicht op de weg in vergelijking met een conventionele hatchback.”

Dankzij de slimme indeling van het interieur en de bagageruimte moet de XCeed net zo praktisch zijn als een SUV, benadrukt Kia in het persbericht. Maar vooral moet het sportieve design en karakter de nieuwe XCeed aantrekkelijker maken dan andere langere en grotere SUV’s.

Prijzen en overige details volgen bij de officiële introductie

Categorie: Leasetoppers
Labels: Kia, Kia XCeed