SEAT Mii electric krijgt actieradius van 260 km

dinsdag 4 juni, 2019 Photo

De vijfdeurs stadsauto Mii electric is de eerste elektrisch aangedreven SEAT die in serieproductie gaat. Het is volgens Seat een voor iedereen bereikbare elektrisch aangedreven auto. De productie start eind dit jaar, begin 2020 staat hij in de showroom. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Met een volledig geladen accupakket is de Mii electric goed voor een actieradius van maximaal 260 kilometer volgens de WLTP-norm. Voor de accu zijn er diverse laadmogelijkheden. Bij een 7,2 kW wisselstroomlader duurt het circa 4 uur om het accupakket tot 80 procent op te laden. Bij gebruik van een 40 kW gelijkstroomlaadpunt is dat slechts 1 uur. Laden is ook mogelijk via een 230 V-aansluiting.

De aandrijflijn bestaat uit een elektromotor (61 kW/83 pk, 210 Nm) en een eentraps transmissie. De elektromotor wordt gevoed door een 36,8 kWh lithium-ion accupakket. De Mii electric is rap: de acceleratie van 0-50 km/u, vooral in de stad van belang, duurt gaat in 3,9 seconden. De topsnelheid bedraagt 130 km/u.

Overigens stopt de productie van de Mii met verbrandingsmotor halverwege dit jaar. Het maakt allemaal deel uit van de elektrificatiestrategie van SEAT. Binnenkort komen er onder andere hybrideversies van de Tarraco en Leon, en de volledig elektrisch aangedreven el-Born. Bovendien staan er high-performance plug-in hybrides als de CUPRA Formentor en CUPRA Leon op de planning. Luca de Meo, President van SEAT: “De markt verandert snel en elektrificatie zet sterk door. In Europa is de markt voor elektrische auto’s in de eerste vier maanden van 2019 met maar liefst 46 procent gestegen. Geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven modellen gaan een belangrijke rol spelen in onze line-up.”

Categorie: Leasetoppers
Labels: SEAT Mii electric