De nieuwe Volvo S60: geen diesel meer

dinsdag 11 juni, 2019 Photo

De nieuwe Volvo S60 is de eerste Volvo die niet meer met een dieselmotor verkrijgbaar is. Wel zijn er de Twin Engine plug-in hybride aandrijflijnen, met een uitstoot van onder de 50 gram CO2-uitstoot per kilometer. Het past allemaal binnen Volvo’s elektrificatiestrategie.

Alle Volvo modellen op het nieuwe SPA & CMA platform hebben een uitvoering met een stekker. Ter illustratie: vorig jaar was bijna 1 op de 3 plug-in hybrides in Nederland een Volvo. Volgend jaar komt de eerste volledige elektrische Volvo op de markt. Rob de Kroon, manager Financial Services bij Volvo Cars Nederland, schetste onlangs in een interview met TrendsinAutoleasing de uitdagingen op dat vlak.

Maar nu is er dus de nieuwe sportsedan S60. Zoals het Volvo betaamt, krijgt de auto weer een indrukwekkende lijst met veileigheidssnufjes aan boord. Het Zweedse merk heeft zich eerder al ten doel gesteld dat er in 2020 (volgens jaar dus!) geen doden of zwaargewonden meer vallen in een nieuwe Volvo. Hiervoor probeert Volvo ook het menselijk gedrag op een positieve manier te beïnvloeden, door hardrijden (onder meer een maximale topsnelheid van 180 km/u) en afleiding tijdens het rijden te ontmoedigen. Via het E.V.A. Initiative wordt alle veiligheidskennis die de afgelopen 40 jaar is verzameld, nu met de gehele auto-industrie gedeeld.

New Volvo S60 R-design

Wat betreft snufjes in de auto, moet vooral Pilot Assist en Connected Safety het doel helpen. Pilot Assist is, volgens Volvo, verbeterd en werkt onder meer met Curve Speed Adaption, dat bij een flauwe bocht automatisch de snelheid vermindert. Connected Safety waarschuwt automatisch andere Volvo-rijders in Europa voor gladde wegen en andere gevaarlijke situaties, dankzij de koppeling met Slippery Road Alert en Hazard Light Alert. Belangrijke informatie over gevaar op de weg wordt direct via ‘de cloud’ met andere Volvo-rijders gedeeld. Hazard Light Alert waarschuwt als verderop op de route een Volvo bij een ongeval is betrokken of met zijn alarmlichten langs de kant van de weg staat.

De nieuwe S60 is standaard uitgerust als sportieve R-design, de vermogens variëren van 140 kW (190 pk) tot 298 kW (405 pk) voor de T8 Polestar Engineered. Alle Twin Engine-varianten van Volvo blijven onder de 50 gram CO2-uitstoot per kilometer. De S60 T4 is er vanaf 44.995 euro. Het operational lease-tarief is € 679 per maand. Private lease kan vanaf € 699 per maand.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Volvo, Volvo S60