Nissan komt met instapper-LEAF

woensdag 19 juni, 2019 Photo

Nissan komt met een elektrische LEAF voorzien van een kleinere accu waardoor de instapprijs komt te liggen op 36.990 euro. Deze LEAF Acenta met een 40 kWh elektromotor komt 270 kilometer ver (WLTP) op één acculading. De auto is ook voorzien van een ChaDeMo Quickcharger-aansluiting om tot 50 kW te kunnen snelladen.

Deze LEAF moet elektrisch rijden binnen bereik van een groter publiek, stelt Nissan. Zowel voor leaserijders als voor particulieren. Voor net geen 37 mille is hij net wat duurder dan de gisteren in Nederland gepresenteerde Opel Corsa-e die net geen 35 mille gaat kosten. Wel is de range van de B-segment Corsa-e met 330 kilometer groter.

De nieuwe Nissan LEAF is de bestverkochte elektrische auto in Europa van het afgelopen jaar. Een belangrijke rol was weggelegd voor de ‘dikkere’ LEAF e+ met 160 kW (215 pk) vermogen. Een grote 62 kWh lithium-ion batterij maakt een actieradius mogelijk tot 385 km (WLTP, gecombineerd). De instapversie heeft een elektromotor van 110 kW (150 pk). Standaard is een 3,6 kW OBC-laadaansluiting, maar snelladen kan dus ook. Optioneel is een Comfort Pack leverbaar. Dat betekent een upgrade naar een on board laadvoorziening van 6,6 kW, zoals bij de LEAF e+, en uitbreiding van de uitrusting met stuurverwarming en stoelverwarming voor en achter. De meerprijs van het Comfort Pack bedraagt € 1.000,-. Intelligent Cruise Control, NissanConnect EV navigatiesysteem en het slimme e-Pedal zitten eveneens standaard op de LEAF Acenta.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Nissan, Nissan Leaf