Nieuwe plug-in hybride Passat krijgt grotere actieradius

woensdag 9 oktober, 2019 Photo

Volkswagen heeft haar nieuwe Passat GTE uitgerust met een 13 kWh accu, 31 procent groter dan in het vorige model. Het moet de auto op papier 56 vol-elektrische kilometers opleveren. Voldoende voor de meeste woon-werkkilometers en daarom voor fleetowners een interessante auto binnen een duurzaam wagenpark, aldus Volkswagen.

Bij dat laatste draait het natuurlijk om de uitstootcijfers: die is vastgesteld op 34 g/km voor de limousine en 37 g/km voor de variant. “Plug-in hybrides staan weer op de kaart in ons land vanwege de steeds verder aangescherpte leaseregelingen waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt”, aldus de Volkswagen importeur.

De Passat GTE start altijd in de EV-modus voor fluisterstil elektrisch rijden. In Hybrid-modus gaan de elektromotor en de TSI benzinemotor (115 kW/156 pk) een slim samenspel aan voor maximale efficiency op lange(re) afstanden. Daarbij wordt de batterij al rijdend opgeladen. In de GTE-modus is het volledige systeemvermogen (160 kW/218 pk) en het maximale koppel (440 Nm) beschikbaar. Hij is dan goed voor een topsnelheid van 222 km/u.

Als zakelijke introductiemodel is er nu een Business-uitvoering, met standaard onder meer voorzien van het navigatie-, radio en multimediasysteem Discover Pro, de Digital Cockpit met spraakbediening, een panoramadak, een achteruitrijcamera, de Mijn Volkswagen app module en het Tech pakket (met o.a. diefstalalarm, draadloze App-Connect (Apple Carplay) en telefoonvoorbereiding Plus).

De auto is er vanaf 48.440 euro, de bijtelling bedraagt (vanaf) 329 euro per maand.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Volkswagen Passat