SEAT Mii electric: de goedkoopste zakelijke EV van Nederland

donderdag 7 november, 2019 Photo

SEAT brengt met de lancering van de Mii electric de laagst geprijsde EV op de zakelijke markt, stelt het merk. De stadsauto is al voor 269 euro per maand te rijden via full operational lease. De netto bijtelling per maand bedraagt dan zo’n 56 euro (gebaseerd op 8% bijtelling). De range is ‘behoorlijk’: 260 kilometer.

De elektrische Mii wordt aangedreven door een elektromotor (61 kW/83 pk, 210 Nm) en een ééntraps transmissie. De motor wordt gevoed door een 36,8 kWh sterk lithium-ion accupakket. De acceleratie van 0-50 km/u vergt slechts 3,9 seconden, waarmee hij rap de stad doorkruist. Met een top van 130 km/u moet de Mii electric zich ook thuis voelen op de snelweg.

De Mii biedt diverse laadmogelijkheden. Met een 7,2 kW wisselstroomlader duurt het circa 4 uur om het accupakket tot 80 procent op te laden. Met een 40 kW snellader vergt dat slechts 1 uur. Nieuw aan de Mii electric is onder andere het interieur. Blikvangers zijn het vernieuwde dashboard, sfeerverlichting en diverse chromen en leren details. Er zijn twee luxe uitvoeringen, drie optiepakketten en vijf carrosseriekleuren, waarvan er meerdere beschikbaar zijn in combinatie met een zwart dak en zwarte buitenspiegels.

De leaseprijs is inclusief 6 jaar onderhoud, 4 jaar garantie en 8 jaar garantie op batterijen. De SEAT kost (vanaf) 23.400 euro, de extra luxe Mii electric Plus is er vanaf € 24.900. De eerste Mii’s electric staan vanaf begin 2020 in de showroom.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: SEAT, SEAT Mii electric