200.000ste Renault ZOE geproduceerd

donderdag 28 november, 2019 Photo

De 200.000ste elektrische Renault ZOE is deze week van de band gerold. Het jubileumexemplaar is bestemd voor een Nederlandse koper, die speciaal naar de fabriek in Flins nabij Parijs reisde om de auto van de band te zien rollen.

Robin Scholten van Lelieveld Makelaardij uit Oisterwijk, de trotse eigenaar van de 200.000ste Renault ZOE, reisde met Frans-Jozef Swinkels van Renault dealer Arend Auto Eindhoven naar de Renault fabriek in Flins om de auto van de band te zien rollen. Tijdens een speciale ceremonie, in het bijzijn van personeel en directie van de fabriek en de directie van het EV-programma, ontving Robin Scholten op symbolische wijze de sleutel van zijn nieuwe Renault ZOE.

De nieuwe Renault ZOE is uitgerust met een 136 pk (100 kW) sterke elektromotor en een 52 kWh batterijpakket. De ZOE biedt de mogelijkheid om met een snelheid tot 22 kW AC (wisselstroom) te laden bij een regulier laadpunt en tot 50 kW DC (gelijkstroom) bij een snellaadstation, waarmee in 30 minuten voldoende stroom voor een actieradius van 150 kilometer kan worden bijgeladen. Met een volgeladen batterij biedt de Renault ZOE een actieradius van 395 kilometer (WLTP).

De nieuwe, volledig elektrische Renault ZOE is er vanaf zo’n 25 mille maar dan moeten daar nog wel de huur van de batterijen erbij worden gerekend. Inclusief batterijen kost de auto vanaf 33,5 mille.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Renault, Renault ZOE