De leaseauto van de toekomst volgens Hyundai: De PAV!

woensdag 8 januari, 2020 Photo

Straks geen SUV’s meer of crossovers, als het aan Hyundai ligt moeten we het autovocabulaire uitbreiden met UAM’s, PAV’s en PBV’s. Ofwel, Urban Air Mobility, Personal Air Vehicle en Purpose Built Vehicle. Aldus het thema van het merk op de technologiebeurs CES 2020.

Met deze toekomstvisie, waarin vooral de PAV spectaculair innovatief is, wil Hyundai mensen en steden bevrijden van de belemmeringen van reistijd, drukte en ruimte. Hyundai wil daarmee de inwoners van de grote steden van de toekomst een hoogwaardiger leven bieden. Personenvervoer met de vliegende auto van Hyundai moet ervoor zorgen dat de steden van de toekomst filevrij zijn en dat vliegen voor veel meer mensen bereikbaar is.

Kruising tussen helikopter en auto

De volledig elektrische PAV is een kruising tussen een helikopter en een auto. Deze vliegende auto biedt de mogelijkheid om in de drukke steden van de toekomst – waar het gewone wegverkeer door drukte en opstoppingen vrijwel tot stilstand komt – zonder de noodzaak van start- en landingsbanen door de lucht te reizen. De PAV kan daarom verticaal opstijgen en landen.

Hyundai heeft het concept UAM (Urban Air Mobility) ontwikkeld in samenwerking met Uber Elevate, dat de PAV op grote schaal wil inzetten als Uber Air Taxi. Hyundai is de eerste partner van Uber Elevate die in staat is de PAV in grote aantallen te produceren. In Uber Elevate zorgt Hyundai voor de productie en het beheer van de PAV’s; Uber zorgt voor de ondersteuning in de lucht en de verbindingen met de mobiliteit op de grond en met de passagiers door middel van een zogenoemd luchtreisdeelnetwerk. Hyundai en Uber werken samen aan een infrastructuur waarin de PAV’s kunnen opstijgen en landen.

Bekijk de vliegende auto van Hyundai in deze video

Bekijk de vliegende auto van Hyundai in deze video.

Categorie: Technologie / Innovatie
Labels: Hyundai