Video's

SIXT: breng vooral flexibiliteit én duurzaamheid in de vloot!

dinsdag 20 december, 2022

Bedrijven staan voor de uitdaging om hun CO2-uitstoot te reduceren. Mobiliteit is daar uitermate geschikt voor, zegt Berend Bouwman van SIXT. Door flexibele én elektrische mobiliteit aan te bieden – Het SIXT-wagenpak bestaat straks uit minimaal 70% EV’s (!) - kunnen bedrijven namelijk gemakkelijk werken aan hun duurzaamheidsdoelstellingen. Maar er is meer: Berend Bouwman over MaaS-oplossingen, het eigen platform en (als tip); naar de werknemer blijven luisteren!

Webfleet: Telematica voorwaarde voor goed en duurzaam wagenparkbeheer

woensdag 14 december, 2022

Fleetowners kunnen eigenlijk niet meer om de inzet van telematica heen om hun vloot efficiënt, veilig en duurzaam in te zetten. Die gedachte wordt inmiddels breed gedragen, ziet men ook bij Webfleet, een van de grootste spelers op dit vlak en sinds 2018 onderdeel van Bridgestone. Frans de Rooij van Webfleet legt voor de camera uit waar het om draait bij de inzet van telematica – en hoe hun omvangrijke productportfolio fleetmanagement-oplossingen laat wérken!

Leasemaatschappijen krijgen van berijders en fleetmanagers een 8

vrijdag 9 december, 2022

De aftermovie van VZR’s event waar de Leasemaatschappij van het Jaar 2023 werd bekendgemaakt. Ook werd het vuistdikke TOL-rapport gepresenteerd, de Tevredenheid over Leasemaatschappijen. Met daarin de stem van leaserijders en fleetmanagers. Martin Huisman van de VZR schetst kort de belangrijkste bevindingen (spoiler: alleen elektrisch is niet genoeg!). Jeroen Kruisweg van ALD Automotive – meerdere bokalen – en Mirjam Marinus van Friesland Lease – 3 bokalen! – reflecteren over hun gewonnen prijzen.

Hooikammer Groep (met Fidron) de markt op met Fleet Services

donderdag 24 november, 2022

Tussen de 15 en 20 voertuigen komen er dagelijks binnen op de vestigingen van de Hooikammer Groep opgespoord door hun eigen (gecertificeerde) particuliere opsporingsdienst Fidron. Voertuigen die vervolgens naar wens van de klant ‘spic en span’ klaar worden gemaakt voor verkoop. Met dergelijke fleet services wil het (50 jaar) oude familiebedrijf Hooikammer Groep de komende tijd aan de weg timmeren; de ambities zijn hoog, schetsen Jean-Paul Hooikammer en Gerhard Prent in dit video-interview.

Terberg Business Mobility laat klanten meters maken in de energietransitie

donderdag 3 november, 2022

De afschaffing van de vrijstelling op BPM voor bestelauto's, de verhoging van de bijtelling op elektrische auto’s, het heeft allemaal invloed op de kostprijs van mobiliteit voor bedrijven; helemaal in deze transitietijden. Want dát bedrijven volop bezig zijn met duurzame mobiliteit, staat vast, benadrukken René de Jong en Philip van den Hoff in dit video-interview. Hoe Terberg Business Mobility deze bedrijven bijstaat? En gaat de overname door Arval hierbij helpen?

Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS) nieuwe nummer 1 leasemaatschappij van Nederland!

woensdag 26 oktober, 2022

De leasemarkt presteert nog altijd opperbest, vooralsnog ondanks hogere leaseprijzen en gestegen rentetarieven. Toch zijn er tal van bijzondere ontwikkelingen in de leasemarkt, schetst Clem Dickmann voor onze camera tijdens de presentatie van de nieuwe Leasemaatschappij Top-100 (met een nieuwe nummer 1!). Sommigen leasemaatschappijen worden zelfs een 'soort importeur' van nieuwe Chinese EV-merken. En in de top-10 is er volop overname-onrust…

Mobiliteitsmanagement Event (MME ’22): de aftermovie

woensdag 12 oktober, 2022

Duurzaamheid, de energietransitie en de reductie van CO2, goed werkgeverschap, toekomst van het wagenpark, gedragsverandering, hybride werken & slim reizen, individualisering, belastingregels, nieuwe wet- en regelgeving; het kwam allemaal aan bod op MME ’22. En natuurlijk werd de Mobiliteitsmanager van het Jaar bekendgemaakt; TrendsinAutoleasing wist hem voor de camera te trekken.

CarCollect: remarketingprocessen kunnen veel efficiënter worden ingericht

woensdag 12 oktober, 2022

Het online verhandelen van voertuigen eenvoudiger, sneller en winstgevender maken. Dat is in het kort de core van CarCollect. Ook en misschien wel juist in deze tijden waarin occasions voor de hoofdprijs weggaan. Leasemaatschappijen en dealerholdings – twee belangrijke klantengroepen van CarCollect – kunnen zonder hun eigen strategie (en bestaande partners) overboord te gooien profiteren van dit remarketingplatform. Waarbij CarCollect niet in de transactie gaat zitten. Lev van der Eng legt uit…