Video's

Wat is het geheim van een goede wagenparkverzekering?

donderdag 15 september, 2022

Allianz is de partij achter menig wagenparkverzekering van bijvoorbeeld leasemaatschappijen en dealerholdings. Daarbij gaat het tegenwoordig vooral om het gezond houden van het wagenpark. Ofwel: het bieden van een goed preventiebeleid met, onder andere, de inzet van data, vertelt Jordi Backx van Allianz tegenover de camera van TrendsinAutoleasing. Waarbij het hebben van data alléén zeker niet het ei van Columbus is….

Kom allemaal naar het Mobiliteitsmanagement Event (MME ’22)!

dinsdag 13 september, 2022

Carlo van de Weijer adviseert ministeries en bedrijven over de hele wereld over de toekomst van mobiliteit; een uitgelezen dagvoorzitter dus van het aanstaande MME ’22. Hij roemt in deze oproep alle ‘opties in de markt’ waarbij de één nog duurzamer is dan de ander. Maar die enorme keuze vraagt wel stevig beleid. Hoe de goede kant op te sturen? Kom langs en krijg handvaten aangereikt op MME ’22 op 11 oktober in Nijkerk!

Met gribb.tech grip op een ‘duurzame rijcultuur’

vrijdag 2 september, 2022

Beste verzekeraar, hier is mijn data en in ruil daarvoor wil ik graag een verzekeringspremie gebaseerd op het rijgedrag van mijn wagenpark. Want wij hebben wél een verantwoord en veilig beleid binnen ons bedrijf dat werkt! Toekomstmuziek? Niet volgens Mark Maaskant van gribb.tech, het nieuwe internationale label dat met behulp van (heel veel) data een veilig en duurzame ‘rijcultuur’ bij bedrijven neerzet. Fleetowners kunnen er nu al mee aan de slag; zelfs een ‘must’ in deze tijden van hoge brandstofkosten en schaars personeel…

Hankook komt met (winter)band specifiek voor elektrische auto’s

donderdag 1 september, 2022

De nieuwste Audi-modellen (de Q4 e-tron & Sportback) maken nu ook deel uit van het groeiende portfolio van EV’s waarvoor Hankook op maat gemaakte banden levert voor eerste montage: de Hankook Ventus iON S. Deze maand komt de bandenfabrikant ook met de Hankook Winter i*cept iON. Een lage rolweerstand, een extreem laag afrolgeluid en een hoog draagvermogen. Aldus enkele kenmerken. En ontworpen voor het hoge koppel van EV’s.

De toekomst van hybride werken en reizen volgens a.s.r. en LeasePlan

dinsdag 26 juli, 2022

In de laatste aflevering van de zesdelige serie ‘Zo willen we werken, op reis’ van de Coalitie Anders Reizen doet Hugo Houppermans verzekeraar a.s.r. en LeasePlan aan. a.s.r. zegt klaar te zijn om zijn elektrische wagenpark ook als batterijen voor het eigen stroomgebruik via een tweerichtings laadinfrastructuur te gebruiken. LeasePlan is bezig de vloot te vergroenen en deelt de kansen en belemmeringen die zij hierin zien.

Hergebruik afgedankte batterij uit elektrische auto stijgt naar 83%

donderdag 14 juli, 2022

Batterijen uit EV’s worden voor 83% hergebruikt, stelt ARN (Auto Recycling Nederland) vandaag. Vorig jaar was dat nog 70%. Deze stijging komt omdat vorig jaar een groter aandeel van de batterijen in aanmerking is gekomen voor second use. Bekijk hier het (promo)filmpje van ARN hoe batterijrecycling in zijn werk gaat.

Flexibel mobiliteitsbeleid #2 l Vitens en Provincie Noord-Brabant

donderdag 30 juni, 2022

Hugo Houppermans van Anders Reizen spreekt met Marike Bonhof van Vitens en Marc Glaudemans van Provincie Noord-Brabant over hybride werken en flexibel mobiliteitsbeleid. Bekijk hoe medewerkers bij deze organisaties worden gestimuleerd om te kiezen voor duurzame vormen van vervoer.

Zo organiseren de twee grootste banken van Nederland hybride werken

donderdag 23 juni, 2022

Hoe gaat het grote Nederlandse bedrijven af die fundamenteel hebben gekozen voor hybride werken en duurzaam reizen? Met die vraag gaat Hugo Houppermans, directeur van de Coalitie Anders Reizen, op onderzoek uit in de zesdelige serie ‘Zo willen we werken, op reis’. In de eerste aflevering een tocht langs de twee grote banken. “Hybride werken gaat niet om onbeperkte vrijheid, maar om commitment, je afspraken nakomen en samenwerken met je team.”