Video's

Ode aan het D segment: Tesla Model 3

zaterdag 19 juni, 2021

Het D-segment, ooit het segment bij uitstek voor de (lease)auto van de zaak. Toen kwamen de spaardiesels, de ‘leasekleintjes’ als de Polo en Fiesta en de B-segment SUV’s. Toch lijkt het segment van de BMW 3-serie en VW Passat weer in opkomst. Met dank aan de elektrische auto. In deze aflevering van ‘Ode aan het D-segment’ de Tesla Model 3. Met een blije leaserijder, maar of de fleetmanager dat ook is?

Toyota blijft A-segment trouw met nieuw model

dinsdag 8 juni, 2021

Autofabrikanten hebben moeite met het kleine A-segment, met auto’s als de Volkswagen Up!, Peugeot 108 en Toyota Aygo. Ze voorzien van een elektrische aandrijflijn is te prijzig en hoewel ze relatief weinig uitstoten hebben ze toch een flink aandeel in de uitstoot van een merk omdat er veel van verkocht worden. Menig fabrikant neemt er dan ook afscheid van. Zo niet Toyota. Die komt straks met een nieuwe model, momenteel nog onder de conceptnaam Toyota Aygo X prologue.

Born: de eerste elektrische CUPRA voor car lovers

dinsdag 25 mei, 2021

Met de Born heeft CUPRA vandaag zijn eerste volledig elektrisch aangedreven auto aan de wereld gepresenteerd. Een sportief design, krachtige elektromotoren, het e-Boost Performance-pakket, achterwielaandrijving en maximaal rijplezier zijn de ingrediënten die de Born tot dé elektrische auto voor car lovers maken, aldus de fabrikant. Nog dit jaar maakt de CUPRA Born zijn opwachting in Nederland.

Lucid Air houdt ‘benchmark test drives’…

woensdag 19 mei, 2021

Afgelopen september presenteerde het Amerikaanse Lucid Motors hun Lucid Air als ’s werelds krachtigste en efficiëntste elektrische luxe sedan. Het merk maakt zich op voor de eerste leveringen in Amerika, Europa volgt in de eerste helft van 2022. De Lucid Air is beschikbaar in vier modellen: de Lucid Air, Lucid Air Touring, Lucid Air Grand Touring en Lucid Air Dream Edition. Die laatste is al volledig uitverkocht…

Het meest duurzame LeasePlan pand

donderdag 6 mei, 2021

Alle flexibele zakelijke leaseactiviteiten van LeasePlan Nederland (huurauto’s, taxi’s en deelmobiliteit) zijn verhuisd naar een nieuw ontwikkeld pand langs de A2 op bedrijventerrein De Corridor in Breukelen. Het nieuwe pand voldoet aan hoge duurzaamheidseisen op het gebied van energievoorziening, waterhuishouding en klimaatregeling. Hetzelfde geldt ook voor de milieuvriendelijke wasstraat die naast het pand is ingericht voor eigen zakelijk gebruik, klanten en autobezitters uit de regio.

Toyota geeft inkijkje in reeks nieuwe batterij-elektrische modellen

maandag 19 april, 2021

Toyota onthult vandaag op de Shanghai Motor Show een conceptversie van de Toyota bZ4X, een middenklasse-SUV met vierwielaandrijving. Het is een vooruitblik op het eerste model in een reeks emissievrije, batterij-elektrische voertuigen van Toyota. De verkoop van de productieversie van de bZ4X start naar verwachting halverwege 2022.

Lucid Air moet audiofielen verleiden…

vrijdag 26 maart, 2021

Het is alweer even geleden dat een autofabrikant schermt met de kwaliteit van zijn audio-installatie. Met de vaak hoge standaard in veel modellen is het ook moeilijk te onderscheiden… Lucid Motors doet dat nu wel: de 21 speakers in de Lucid Air ‘laten bestuurder en passagiers de relatieve bewegingen van de geluiden voelen op het moment dat ze door de auto bewegen’, aldus de fabrikant. Zelfs het waarschuwingsgeluid voor de veiligheidsgordel moet een genot zijn om naar te luisteren…

Een glimp van de allereerste volledig elektrische BMW i4

woensdag 17 maart, 2021

Op de BMW Group Annual Conference van vandaag werd de nieuwe BMW i4 onthuld. De volledig elektrische vierdeurs coupé komt in de loop van 2021 op de markt. De i4 zal beschikbaar zijn in verschillende versies met een actieradius tot 590 km (WLTP). Met een vermogen tot 390 kW / 530 pk sprint de BMW i4 van 0 naar 100 km/u in ongeveer 4 seconden.