XXImo (ism met Visa) klaar voor (internationale) standaard voor MaaS-betalingen

maandag 10 februari, 2020

Mobility as a Service (MaaS) is zeker geen puur Nederlands verhaal, internationaal wordt er vooral door Visa hard aan de weg getimmerd. Met hun nieuw ontwikkelde standaard (EMV) voor contactloos betalen met kaart/telefoon/horloge als identificatie en betaling van MaaS-transacties, reizen al miljoenen mensen in bijvoorbeeld London, Istanbul en Berlijn. XXImo (al 10 jaar partner van Visa) heeft deze techniek nu beschikbaar voor haar klanten.

De standaard gaat ook de ov-chip in Nederland vervangen, maar via XXImo dus nu al beschikbaar voor alle nieuwe Mobility Cards van Arval, Alphabet, Sixt, Leaseplan en Athlon waar XXImo mee samenwerkt. “Door standaardisering wordt voorkomen dat langdurige en kostbare koppelingen met alle mobiliteitsaanbieders moet worden ontwikkeld en onderhouden”, zegt Patrick Bunnik van XXImo. “Snellere implementatie tegen lagere kosten dus. Bovendien zijn transacties altijd real time online te volgen.”

Visa en XXImo werken al 10 jaar samen om betalen van mobiliteit zo makkelijk mogelijk te maken. Dat alles binnen de strenge richtlijnen van banken met betrekking tot dataveiligheid, privacy en transactieveiligheid. Zakelijke mobiliteit wordt voor hun de komende jaren een speerpunt. Deze video laat de mogelijkheden zien van MaaS/betalen voor mobiliteit met dank aan de nieuwe, wereldwijde standaard voor contactloos betalen.

Categorie: Brandstof- & mobiliteitskaarten
Labels: XXImo