Fietsenmaker VanMoof wil stedelingen uit hun auto’s lokken

woensdag 22 april, 2020

De presentatie van de nieuwe e-bikes van VanMoof doet niet onder dan die van een auto uit het hogere segment. Ronkende persberichten (en dito filmpje) benadrukken nieuw features, zoals elektronische versnellingen, ingebouwde hydraulische remmen, een Turbo Boost voor instant versnellen, een sleutelloze Kick Lock én unieke anti-diefstal technologie. En corona wordt erbij gehaald want in tijden van social distancing worden e-bikes steeds belangrijker als veilige vorm van mobiliteit.

Ook zo’n term uit automotive land: pre-orders. Volgens VanMoof zijn er al 3.000 e-bikes verkocht voordat er maar iemand heeft mee kunnen fietsen. En om meer stedelingen (wereldwijd) op de fiets te krijgen, is de prijs laag gehouden, stelt VanMoof in het persbericht. De VanMoof S3 & X3 (de vlaggenschipmodellen van het merk) krijgen een introductieprijs van 1.998,- euro. 40 procent lager dan normaal, aldus VanMoof.

“Covid-19 stelt alles wat wij voor lief namen op de proef – van onze gezondheid en veiligheid tot onze samenleving en verbondenheid. We zien dat stedelingen zoeken naar alternatieven die ze hun vrijheid teruggeven. En we geloven dat de VanMoof S3 en X3 echt de auto en het openbaar vervoer kunnen vervangen. Ze zijn het begin van een nieuwe standaard in mobiliteit”, aldus Taco Carlier, medeoprichter VanMoof.

Categorie: Fiets / e-bike
Labels: VanMoof