Wat vindt Rob Kamphues van de Hyundai KONA Electric?

dinsdag 26 mei, 2020

Als je nog nooit in een elektrische auto hebt gereden, voelt het als een sportwagen. Aldus de eerste woorden van televisiepresentator en autocoureur Rob Kamphues. Hij ‘test’ in deze video de Hyundai KONA, komt er al snel achter dat het uiteraard geen sportwagen is. Maar een Golf GTI voor het stoplicht eruit trekken, kan wel. En dat is alleen maar leuk…

Van autosport gesproken, Hyundai gaat nu ook deelnemen aan de ETCR, een elektrisch toerwagenkampioenschap. Daarvoor is de Hyundai Veloster N ETCR ontwikkeld, de eerste volledig elektrische raceauto van Hyundai. De ervaringen in deze raceklasse zullen worden gebruikt voor het verder verfijnen van Hyundai ’s geëlektrificeerde modellengamma.

Dat gamma bestaat in Nederland momenteel uit de KONA Electric, de IONIQ Electric, de IONIQ Hybrid, de IONIQ Plug-in Hybrid, een 48-volt Mild Hybrid-versie van de Tucson en de waterstofauto NEXO. Maar wellicht meer bijzonder: de nieuwe KONA Electric en IONIQ Electric zijn binnen een maand leverbaar. Uiteraard tegen 8 procent bijtelling wat neerkomt op een netto bijtelling van 90 euro. Leaseprijzen starten al vanaf 374 euro per maand.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Hyundai