Met de Citroën Ami kan íedereen elektrisch rijden

woensdag 10 juni, 2020

In Frankrijk is Citroëns nieuwe kleintje zelfs al vanaf 14 jaar te rijden, in Nederland kunnen 16-jarigen achter het stuurwiel kruipen van dit guitig elektrische tweezittertje. Volgens Citroën is de Ami een baanbrekende en innovatieve oplossing voor stedelijke mobiliteit, die dus voor iedereen toegankelijk is. Voor 19,99 euro per maand of 26 eurocent per minuut als deelauto.

Met een actieradius van 70 km is de Ami geschikt voor korte ritten binnen en buiten de stad. Het is zelfs fors meer dan de gemiddelde afstand die dagelijks wordt gereden. Dus een ‘auto’ voor forenzen, hoewel het ook voor ouderen een uitkomst moet bieden die op een praktische manier de stad willen doorkruisen. Aldus Citroën.

Ook niet onbelangrijk: via een 230V huishoudelijk stopcontact is de Ami in slechts drie uur opgeladen. Net zo eenvoudig als een smartphone dus. Die laatste speelt ook een centrale rol in de auto. De eigen telefoon wordt feitelijk het hoofdscherm van het dashboard. Het biedt dan niet alleen toegang tot navigatie en muziek, maar via de app krijgt de berijder ook info over rijbereik, de laadstatus en de resterende laadtijd, de kilometerstand en onderhoudswaarschuwingen en -afspraken. De app maakt het ook gemakkelijk om openbare laadstations te lokaliseren via Free2Move Services.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Citroen, Citroen Ami