Dit is de nieuwe Chinese (startup) AIWAYS U5

maandag 23 november, 2020

Sinds vorige week in Nederland te koop: de Chinese AIWAYS U5 (vanaf 39.950 euro). Deze vol-elektrische SUV kan online worden geconfigureerd en besteld worden. Nederland is na Duitsland het tweede Europese land waarin de Chinese startup zijn SUV lanceert met een bereik van 410 kilometer (WLTP). Het gebruikte platform kan dienen voor maar liefst 15 modellen.

Prijzen beginnen in Nederland vanaf 39.500 voor de standaard uitvoering. Verkrijgbaar in twee kleuren: gletsjerwit en aubergine. Vervolgens is er nog een Premium-versie a 43.850 euro die ook nog in het blauw verkrijgbaar is. Verdere keuzestress blijven de klanten bespaard. Beiden zijn voorzien van een 63 kWh-batterij die in 35 minuten kan worden opgeladen tot 80 procent. Vooralsnog overigens alleen 1-fase, een 3-fase oplader komt volgend jaar.

Dit jaar is de auto nog leverbaar, tegen dus 8 procent bijtelling. Exclusief partner van Aiways in Nederland is distributeur ADN, ofwel Aiways Distributie Nederland. Eigenaar is Jan Nigten en algemeen directeur is Henk Kassens. Het bedrijf start met het aanbieden van een direct leverbaar model voor 41.850 euro rijklaar die dit jaar nog verkrijgbaar is. De premium-modellen zijn begin 2021 leverbaar.

Op het gebied van service en aftersales gaat het bedrijf samenwerken met een partner met landelijke dekking, maar welke dat is, heeft het bedrijf nog niet bekend gemaakt. Overigens is er in Kudelstaart een Experience Center voor proefritten, de auto kan daar ook worden besteld.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: AIWAYS