Voor Polestar was 2020 een goed jaar…

dinsdag 22 december, 2020

2020 is het jaar waarin Polestar, het nieuwe elektrische performance automerk, de wereldwijde operatie heeft opgestart. Hoogtepunten uit het afgelopen jaar variëren van de lovende kritieken voor de Polestar 2 tot de uitrol van de retailstrategie van het merk op tien lanceringsmarkten – dit alles tegen de achtergrond van een wereldwijde pandemie.

“Ondanks de uitdagingen van 2020, heeft Polestar dit jaar echt momentum opgebouwd”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. Polestar begon het jaar met de eerste leveringen van de Polestar 1, de Electric Performance Hybrid. Door de COVID-19-pandemie moesten alle onderdelen van het bedrijf zich aanpassen. Met de nieuwe launchstrategie slaagde Polestar erin om de Polestar 2 op alle verkoopmarkten tegelijkertijd te lanceren terwijl de lokale regelgeving en vereisten worden nageleefd. De leveringen aan klanten zijn nauwelijks vertraagd.

De reacties op de Polestar 2 zijn positief en de auto heeft in 2020 al meer dan 30 prijzen gewonnen. Voorbeelden zijn titels zoals het Gouden Stuurwiel (Duitsland) en de titel Auto van het jaar in Noorwegen, Zwitserland, Duitsland (luxecategorie) en China (groene auto).

Polestar kondigde ook een uitbreiding van het productportfolio aan met de Precept, een voorbode van Polestars toekomstige ambities op het gebied van design, technologie en duurzaamheid. De auto gaat ook daadwerkelijk in productie.

Na de opening van ‘s werelds eerste Polestar Spaces in Beijing en Oslo, werden in 2020 nog eens 40 Spaces over de gehele wereld geopend. Polestar wil met zijn digital-first aanpak het gezicht van automotive retail veranderen. De Spaces van Polestar spelen daarbij een belangrijke rol. In de op high traffic locaties gelegen Polestar Spaces brengen Polestar Specialisten moeten consumenten in contact brengen met de filosofie en de producten van het merk.

Ingenlath probeerde eerder ook de discussie in de automotive industrie aan te moedigen om transparantie na te streven met betrekking tot duurzame mobiliteit. In september publiceerde Polestar de Life Cycle Assessment (LCA) voor de Polestar 2. Het rapport onthulde de impact van de elektrische performance fastback gedurende zijn hele levenscyclus, en door ook de methodologie achter het rapport te delen, legt het de lat hoger voor de gehele industrie. Dat is althans het idee.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Polestar