KIA onthult met pyrotechnische lichtshow haar nieuwe logo en slogan

woensdag 6 januari, 2021

Met een spectaculaire, zogenaamde pyrotechnische lichtshow – met vuurwerk en 303 lichtgevende drones! – heeft KIA zojuist haar nieuwe logo en wereldwijde merkslogan onthuld. Het moet allemaal de ambities van het Koreaanse merk tonen: het wil leidend worden in de toekomstige mobiliteitsindustrie.

“Het nieuwe design van het Kia-logo staat voor onze toewijding om een icoon voor verandering en innovatie te worden”, aldus Ho Sung Song, President en CEO van Kia Motors Corporation. “De auto-industrie tranformeert snel en Kia geeft proactief vorm aan nieuwe mobiliteitsconcepten. Het nieuwe logo straalt ons streven uit om klanten te blijven inspireren naarmate hun mobiliteitsbehoeften evolueren en is daarnaast voor ons team het gezicht van de gedurfde manier waarop we de uitdagingen binnen onze sector aangaan.”

Naast het nieuwe logo is er nu ook een nieuwe slogan: Movement that inspires. Details van de nieuwe merkstrategie wordt op 15 januari onthuld. Dat plan omvat onder meer het op grote schaal bereikbaar maken van elektrisch rijden en het introduceren van nieuwe vormen van mobiliteit die volledig zijn afgestemd op de verschillende wensen van klanten wereldwijd.

In Nederland was 2002 het beste jaar voor KIA ooit, dus aan zelfvertrouwen hier ten lande geen gebrek. KIA is het op één na grootste automerk van ons land. De verkooptopper was de Niro, de bestverkochte auto van Nederland. De Niro is er met 3 geëlektrificeerde aandrijflijnen. Verreweg de meeste Nederlanders (lees: zakelijke rijders) kozen voor de volledig elektrische e-Niro (6.474 stuks). Zo’n 4% van de verkopen was een Plug-in Hybrid (446 stuks) en 42% was een Hybrid (4.960 stuks).

Categorie: Leasetoppers
Labels: Kia