Elektrische BMW i4 kan driften

maandag 25 januari, 2021

Enkele maanden voor de wereldpremière ondergaat de BMW i4, de eerste volledig elektrisch aangedreven vierdeurs Gran Coupé, de laatste tests. Waarbij er heel wat kilometers driftend over een parcours worden afgelegd, want het is nu eenmaal een BMW. De i4 moet de concurrentie aangaan met de Tesla Model 3 en Polestar 2.

Dat laatste in ieder geval qua formaat. Hoewel prijzen nog niet bekend zijn gemaakt, wordt het Beierse model wellicht wel duurder dan de concurrentie. Op dat vlak zou die Audi e-Tron of Jaguar I-Pace naar de kroon moeten steken. Hoe dan ook, het aloude ‘freude am fahren’ moet vooral in deze i4 de boventoon vieren, getuige deze video van BMW waarin projectmanager David Alfredo Ferrufino Camacho al driftend uitlegt dat dit de eerste elektrische BMW volledig op basis van het sportieve BMW-DNA. “De BMW i4 biedt alles waar BMW voor staat – en hij is ook nog eens volledig elektrisch.”

De i4 beschikt over 530 paardenkrachten en trekt een sprint naar 100 km/h in zo’n 4 seconde. Maar het zijn vooral de stuurkarakteristieken die moeten overtuigen, roept BMW in het persbericht. De auto voelt licht en wendbaar, aldus Camacho. Overigens komen er ook minder krachtigere varianten op de markt. De 530 pk komt uit de versie met een batterij van 80 kWh en twee elektromotoren die naar verluidt zo’n 600 kilometer actieradius heeft. De kleinere versie krijgt een batterijpakket van zo’n 60 kWh, ongeveer 270 pk en één elektromotor (en achterwielaandrijving).

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: BMW, BMW i4, BWm