Tango opent eerste ‘mobiliteitshub’ in Deventer

donderdag 28 januari, 2021

Tango opent vandaag in Deventer een splinternieuw tankstation waar duurzame oplossingen, mobiliteitsdiensten en diverse energieproducten samenkomen op een locatie. Bij deze zogenoemde ‘mobiliteitshub’ kun je naast gewoon tanken ook elektrisch laden of een deelauto van Buurauto naar het centrum pakken.

Het nieuwe station, of dus mobiliteitshub, moet model staan voor de transitie van Tango van petroleum- naar mobiliteitsspeler. Er zullen dus meer hubs aankomen, zegt Bert Gillis, Retail Director Benelux bij Tango. “We zijn nu vooral bekend van onze onbemande tankstations, maar we zullen in de toekomst een verdere ontwikkeling doormaken naar mobiliteitshubs: plekken gelegen op knooppunten in gemeenten en regio’s waar consumenten ook terecht kunnen voor micro-mobiliteitsoplossingen. Deze locatie in Deventer is daar al een mooi voorbeeld van.”

Project Engineer bij Tango, Arie Verduijn, benadrukt in de video de bijzonderheid van het project. “Op deze locatie komt een aantal zaken samen: energie, mobiliteit en duurzaamheid. Zo heeft deze Tango naast deelauto’s van Buurauto ook twee ultra snelle fastladers van 160 kw voor elektrische auto’s, 66 zonnepanelen, een energieopslagsysteem voor overtollige zonne-energie en een ondergrondse waterbuffertank voor hemelwater, waarmee we ook het station kunnen reinigen.”

Het station is door Tango in ruim een jaar gerealiseerd naar aanleiding van de gewonnen openbare inschrijving van de gemeente Deventer.

Vorig jaar zomer kondigde Tango aan een ambitieus laadnetwerk-plan in Nederland te starten

Categorie: Mobiliteit / Smart Mobility
Labels: Tango