Dit is de nieuwe Audi A8

dinsdag 11 juli, 2017

Tijdens de Audi Summit in Barcelona is vandaag, 11 juli, het nieuwe vlaggenschip van Audi onthult, de A8. Een productieauto die volgens het Duitse merk vergaand is voorbereid op autonoom rijden, met onder andere parking pilot, garage pilot en traffic jam pilot. Die laatste neemt functies van de bestuurder over bij fileverkeer tot 60 km/u op provinciale wegen en snelwegen waarvan de rijbanen door vangrails zijn gescheiden.

De Audi remote parking pilot en remote garage pilot sturen de A8 zelfstandig in of uit een parkeerplek of garage terwijl de bestuurder niet in de auto hoeft plaats te nemen. De bestuurder start de manoeuvre via zijn smartphone die van de nieuwe myAudi app is voorzien. Op het toestel is live een 360 graden beeld te zien.

Verder is uit het ronkende persbericht op te maken dat de A8 er op alle fronten (uiteraard) op vooruit is gegaan. Het onderstel, veiligheid, vierwielbesturing in combinatie met de standaard vierwielaandrijving en natuurlijk luxe bevinden zich allemaal op een hoog plan. Wat dat laatste betreft: in de verlengde A8, de A8 L, krijgt de (rechts)achter passagier zelfs een voetenmassage.

Inductie

De Audi is er in vijf motoren die allemaal samenwerken met een slimme startgenerator (BAS) die het hart vormt van het 48-volt elektrische systeem. Bij deze mild hybrid technologie wordt de brandstofmotor uitgeschakeld op het moment dat de bestuurder zijn gas loslaat. De motor blijft uit totdat de bestuurder het gaspedaal weer intrapt. Het moet allemaal 0,7 liter per honderd kilometer brandstof besparen.

Ook is er een plug-in hybride, althans die komt op een later moment. De lithium-ion batterij levert voldoende energie voor zo’n vijftig emissievrije kilometers. De batterij is op te laden met Audi Wireless Charging, dat werkt middels inductie.

Prijzen van de Audi zijn nog niet bekendgemaakt.

 

Categorie: Leasetoppers
Labels: Audi, Audi A8