BMW met ‘plug-in hybride offensief’ in Genève

woensdag 6 maart, 2019

BMW gaat voortvarend verder met de elektrificatie van zijn gamma en presenteert de nieuwste plug-in hybride modellen op de Autosalon van Genève (7 tot en met 17 maart). Daarbij wordt de BMW X3 vanaf december 2019 ook als plug-in hybride geproduceerd, het is daarmee is de eerste BMW met drie soorten aandrijflijnen: enkel een verbrandingsmotor, een plug-in hybride én in 2020 volledig elektrisch.

Met een marktaandeel wereldwijd van meer dan 9 procent is BMW Group de grootste van de premium aanbieders van auto’s met puur elektrische en plug-in hybride aandrijving, stelt het Beierse merk. In Europa is dat marktaandeel zelfs 16 procent. Nog wat meer cijfers: BMW Group noteerde in 2018 een wereldwijd verkooprecord met meer dan 140.000 puur elektrische en plug-in hybride auto’s. Dat is een toename van 38,4% ten opzichte van 2017. Het merk wil tegen eind dit jaar meer dan een half miljoen auto’s met een volledig elektrische of geëlektrificeerde aandrijving op de weg hebben.

Figuranten in de video zijn de plug-in hybrides BMW X3 xDrive30e, BMW 330e, BMW X5 xDrive45e en de nieuwe BMW 7 Serie. Van die laatste is de elektrische actieradius met ongeveer 30% toegenomen en bedraagt nu 50 tot 58 kilometer. De 3-serie plug-in komt op papier zelfs 60 kilometer ver en de 5-serie 64 kilometer. Het levert in ieder geval allemaal mooie verbruikscijfers op, voor de 3-serie 1,7 l/100 km (CO2-emissie 39 g/km en de 7-serie rond de 2,2 l/100 km (48-51 g/km). Op papier uiteraard. Want als je die karrevracht aan extra vermogen aanspreekt, dan zal er van het zuinigheidswonder niet veel meer over zijn.

De auto’s krijgen onder andere drie aandrijfmodi: HYBRID, ELECTRIC en BATTERY CONTROL. De HYBRID-modus is de standaardinstelling die zorgt voor balans en optimale samenwerking van de verbrandingsmotor en de elektromotor. Het is ook mogelijk om via het iDrive menu de ELECTRIC-modus te kiezen als standaardmodus. De HYBRID-knop moet twee keer worden ingedrukt om de extra efficiënte HYBRID ECO PRO-modus te activeren. De coasting-functie draagt eveneens bij aan een nog verdere reductie van het brandstofverbruik.

Ander detail: het navigatiesysteem kan zoeken naar laadpalen in de buurt  van hotels, restaurants, cafés, bezienswaardigheden of andere culturele attracties. Om het noodzakelijke met het aangename te combineren, als het ware.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: BMW