Univé doet telefoon in de ban

woensdag 22 januari, 2020

Univé heeft gisteren haar medewerkers opgeroepen zich te committeren aan ‘Rij MONO’, de campagne tegen smartphonegebruik achter het stuur. Zo’n 150 medewerkers van de verzekeraar hebben daarop hun handtekening onder het initiatief gezet en de bijbehorende Rij MONO-APP gedownload.

Ellen Peper, lid van de Raad van Bestuur bij Univé, en secretaris Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe Foppe Koen

Ellen Peper, lid van de Raad van Bestuur bij Univé, en secretaris Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe Foppe Koen tekende gisteren een convenant dat deelname aan het verkeer zonder gebruik of afleiding van mobiele telefonie als norm stelt voor de coöperatie. Univé werd vorig jaar ambassadeur van ‘Samen Richting Nul Verkeersslachtoffers’, de verkeerscampagne van Provincie Drenthe die eveneens wordt ondersteund door Veilig Verkeer Nederland.

Onderzoek laat zien dat in twee derde van alle autogevallen de betrokken bestuurder voorafgaand is afgeleid. Van de 10 miljoen Nederlanders met een smartphone gebruikt de helft hun mobiel in het verkeer. Foppe Koen hoopt nu dat meer bedrijven het voorbeeld van Univé volgen om hun medewerkers bewust te maken van dit risico. ‘Bij Univé zien we hoe een organisatie intern snel stappen zet om medewerkers ervan te overtuigen hun smartphone niet in de auto te gebruiken.”

De in september afgetrapte campagne van Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) tegen smartphonegebruik in de auto richt zich specifiek op werkgevers. Want ruim 1 op de 3 werkgevers in ons land heeft geen regels voor de medewerkers over het smartphonegebruik in de auto.

Categorie: Verkeersveiligheid / Training
Labels: Univé