Verizon Connect komt met geïntegreerde video-oplossing

maandag 16 maart, 2020

Verizon Connect komt met een geïntegreerde video-oplossing voor bedrijfsvoertuigen die de veiligheid moet vergroten en risico’s beperken. Het is geschikt voor bedrijven van klein tot groot, meldt het fleetmanagement-telematicabedrijf.

Verizon Connect Integrated Video maakt gebruik van Artificial Intelligence (AI) om op slimme wijze beelden vast te leggen en ze automatisch te classificeren op basis van de ernst van een voorval. De AI-engine doorzoekt de videobeelden, zodat bedrijfseigenaren en wagenparkbeheerders zo alleen die beelden te zien krijgen, die voor hen relevant zijn. Machine Learning-technologie optimaliseert toekomstige video’s op basis van feedback van de gebruikers. Bovendien biedt Verizon Connect Integrated Video inzicht in data om het rijgedrag van chauffeurs te verbeteren en om bedrijven te beschermen tegen valse claims.

“Ons doel is innovatieve oplossingen te ontwikkelen op basis van de nieuwste technologieën om onze klanten vooruit te helpen”, zegt Derek Bryan, vice-president EMEA van Verizon Connect. “Voor deze nieuwe tool zetten we geavanceerde AI en Machine Learning in om onze klanten te helpen veilig, productief en efficiënt te werken, waar ook ter wereld.”

Gereden snelheid

Overige functies zijn bijvoorbeeld Speed Overlay. Hiermee kunnen wagenparkbeheerders eenvoudig in het videofragment zien hoe hard het voertuig reed om te bepalen of de gereden snelheid de oorzaak van het voorval was. Ook is er Video on Demand waarmee wagenparkbeheerders het geclassificeerde beeldmateriaal kunnen afspelen in fragmenten van 40 seconden.

Eerder deze maand publiceerde Verizon Connect haar ‘verwachtingen’ voor 2020 voor wat betreft de logistieke markt die, volgens het bedrijf, op een kantelpunt is aanbeland. Hightech-oplossingen in combinatie met de snelheid van 5G boren een heel nieuw scala van mogelijkheden en voordelen aan – voor de logistieke en transportsector en daarmee ook voor wagenparkbeheerders. Lees hier verder.

Categorie: Blackbox / Telematica
Labels: Verizon Connect