Mazda komt met plug-ins CX-60 en CX-80

donderdag 7 oktober, 2021

Mazda zet haar elektrificatie-koers voort met een forse uitbreiding van het modellengamma. Eerst komen er twee nieuwe plug-ins: de CX-60 en CX-80. En volgend jaar komt de MX-30 met rotatiemotor-generator op de markt.

De MX-30 is Mazda’s eerste volledig elektrische auto, maar krijgt er In de eerste helft van 2022 dus een nieuwe aandrijflijn bij. Deze aanvullende variant beschikt over een combinatie van een elektromotor en een rotatiemotor, waarbij de rotatiemotor dienst doet als generator en de batterij oplaadt tijdens het rijden.

Vanaf 2025 zal het merk een aantal nieuwe modellen introduceren die zijn gebouwd op een nieuw platform dat speciaal voor EV’s is ontworpen. Met de introductie van deze modellen ligt Mazda op schema om de elektrificatie van zijn volledige gamma in 2030 te hebben voltooid.

Maar eerst komen dus ook nieuwe plug-ins op de markt: de Mazda CX-60 en Mazda CX-80, zullen naar verwachting een belangrijk volume vertegenwoordigen voor Mazda, op zowel middellange als lange termijn. De auto’s beschikken over respectievelijk twee en drie zitrijen. Een vier-in-lijn benzinemotor wordt gecombineerd met een elektromotor.

Zes-in-lijn!

En dan krijgen we nog een nieuwe generatie zes-in-lijn (!) Skyactiv-X benzinemotor en de Skyactiv-D dieselmotor worden ook geïntroduceerd in combinatie met een 48V mild hybrid-systeem. Een hoog vermogen wordt gecombineerd met indrukwekkende duurzaamheidsaspecten, beloofd Mazda.

Naast deze nieuwe modellen blijft de Mazda CX-5, die onlangs werd geüpdatet, één van de kernmodellen in Mazda’s wereldwijde aanbod. De CX-5 en andere modellen, zoals de CX-30, zullen een sleutelrol blijven spelen in het crossover SUV-gamma van het merk, waarbij de nieuwste veiligheidstechnologieën en connectiviteitsfuncties moeten zorgen dat het modellengamma zijn aantrekkingskracht blijft behouden.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Mazda