LeasePlan reserveert 5.000 Lightyears 2

donderdag 16 december, 2021

Lightyear heeft vandaag een overeenkomst getekend met LeasePlan waarin 5.000 auto’s worden gereserveerd van het tweede Lightyear-model, die volgens planning in 2024/2025 in productie zullen gaan. Deze ‘zonneauto’ Lightyears 2 moet minder dan 50K gaan kosten.

In 2018 sloten Lightyear en LeasePlan al een overeenkomst om eerste model van Lightyear – de Lightyear One – beschikbaar te maken voor de Europese leasemarkt. Deze moet volgend jaar, in 2022, in productie gaan. Het tweede model bouwt voort op de technologie die is ontwikkeld voor de Lightyear One-serie, onder andere door de geïntegreerde zonnepanalen in de auto, en krijgt een meer toegankelijke prijs van minder dan € 50.000.

Tex Gunning, CEO van LeasePlan: “Samen zullen LeasePlan en Lightyear de eerste auto’s op zonne-energie ter wereld op de leasemarkt brengen. Met Lightyear is range anxiety verleden tijd en daarmee de zoektocht naar laadmogelijkheden. We kijken ernaar uit om onze krachten met Lightyear te bundelen en onze klanten de schoonste, meest innovatieve EV’s te kunnen aanbieden.”

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: LeasePlan, Lightyear