Deelmobiliteitsplatform Figo sluit Amber aan

woensdag 19 januari, 2022

Het Amsterdamse mobiliteitsplatform Figo biedt vanaf vandaag voor haar zakelijke klanten de (elektrische) deelauto’s van Amber aan. Het is hiermee naar eigen zeggen in één klap het grootste deelplatform geworden in de zakelijke markt.

Amber deelauto’s bestaan tegenwoordig uit BMW i3’s, Volkswagen ID.3’s en Kia e-Niro’s

Figo zegt in totaal nu zo’n 7.500 voertuigen te hebben aangesloten. Ter vergelijking: concurrent WeGo, dat vooral bestaande (lease)auto’s van bedrijven deelbaar maakt, heeft ruim 7.000 voertuigen aangesloten. Greenwheels is een andere aanbieder van zakelijk autodelen, maar Figo zegt qua aantallen (in het b2b-segment) dit autodeelbedrijf voorbij gestreefd te zijn.

Amber is de laatste jaren eveneens flink gegroeid. Het heeft nu 65 verschillende hubs verspreid over Nederland of in de binnensteden van bijvoorbeeld Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Rotterdam, Den-Haag, Utrecht en Amsterdam. Via de Figo-app zijn deze deelauto’s nu ook in te zetten. “Met Amber reis je bijvoorbeeld van Amsterdam naar hartje Utrecht en laat je daar de auto achter”, verduidelijkt Joost Pompe, co-founder van Figo.

In eerste instantie kunnen alleen de 1.200 werknemers van YoungCapital, klant van Figo, de deel-Ambers gebruiken. Die krijgen gefaseerd toegang tot de dienst. Snel hierna zal de nieuwe deel-vervoerder ook beschikbaar worden voor andere klanten van Figo, aldus het bedrijf.

Gebruikers van Figo krijgen via één app de beschikking over een landelijk netwerk van (elektrische) auto’s en scooters van verschillende aanbieders. Naast directe toegang tot mobiliteit biedt Figo ook een beheerderstool die geautomatiseerd de werknemers toegang geeft tot de gewenste diensten om het HR-team van klanten volledig te ontzorgen. Volgens Pompe wordt het voor bedrijven steeds complexer hun mobiliteit goed te organiseren. “Voorheen had je het openbaar vervoer en de standaard leaseauto. Maar met de veranderende regelgeving, het hybride werken, de noodzaak tot verduurzaming en steeds flexibelere arbeidsmarkt, is dat niet meer voldoende. Daar spelen we als Figo op in.”

Gisteren meldde zowel Greenwheels als SHARE NOW tevreden terug te blikken op 2021

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Figo