Lightyear gaat 5.000 auto’s leveren aan MyWheels

woensdag 20 april, 2022

Zonneauto Lightyear gaat een partnership aan met The Sharing Group om 5.000 Lightyear Two auto’s te leveren aan autodeelplatform MyWheels. Vanaf 2025 moeten de eerste ‘massamarktmodellen’ er gaan rondrijden, vanaf volgend jaar is er al een eerste ‘statement’-model.

Lightyear One in Maastricht

In 2023 moet de Lightyear One op de markt komen, het model waar Lightyear al enkele jaren aan werkt. Eind van deze zomer gaat het model in productie. Het zal dan in beperkte oplage op de markt komen, MyWheels zet dan een deelactie op voor trouwe leden om vanaf 2023 al in een Lightyear One te kunnen rijden.

Lightyear Two wordt het massamarktmodel en komt vanaf 2024/2025 op de markt met een toegankelijke prijs vanaf 30.000 euro. Naast de milieuvoordelen van zonne-elektrische voertuigen, zijn ook de economische voordelen op lange termijn gunstig, stelt de fabrikant. Voertuigen als de Lightyear One en de Lightyear Two wekken zelf stroom op en hebben minder bewegende onderdelen dan andere auto’s, zodat hun onderhouds- en gebruikskosten relatief laag zijn.

Toekomst van mobiliteit

Volgens Lex Hoefsloot, medeoprichter en CEO van Lightyear, draait de toekomst van mobiliteit niet alleen om het voertuig zelf, maar ook om de manier waarop we het gebruiken. “Het autodeelconcept is een voorbeeld van hoe de markt zich ontwikkelt om nieuwe, duurzamere manieren te vinden om mensen mobiel te houden zonder zelf een auto te bezitten.”

MyWheels is in de afgelopen twee jaar enorm gegroeid en heeft nu een landelijke dekking van 2500 deelauto’s in Nederland. Bovendien is al meer dan 50 procent van de vloot elektrisch, zegt Karina Tiekstra, CEO van MyWheels. “Met de komst van Lightyear op het platform, laten we onze gebruikers de toekomst van mobiliteit ervaren. Een mooie stap in onze missie om met 1 miljoen auto’s Nederland mobiel te houden.”

Eind vorig jaar maakte LeasePlan bekend eveneens 5.000 Lightyears Two te reserveren

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Lightyear, MyWheels