Gebruik deelauto’s stijgt 50% door stakingen NS

dinsdag 30 augustus, 2022

Deelmobiliteit neemt deze dagen een vlucht door de stakingen van NS. MyWheels zag vorige week al 20 procent meer ritten, afgelopen vrijdag 48 procent en gisteren 50 procent. Ook zakelijke ritten stegen fors.

Dat laatste maakt zakelijke deelautoaanbieder Amber bekend, dat onlangs gefuseerd is met MyWheels. Vorige week is er 26% meer kilometer afgelegd in de ritten met voertuigen van Amber dan de week ervoor. Opvallend is dat met name het aantal zakelijke kilometers steeg, maar liefst 62%.

Karina Tiekstra, CEO MyWheels en sinds kort ook van Amber: “Wanneer de treinen, om welke reden dan ook, niet of minder rijden zien we dat de vraag naar deelauto’s direct toeneemt. Dit zagen we aan het begin van het jaar, toen de treinen niet konden rijden vanwege de barre weersomstandigheden, en dit zien we nu weer. We hebben dan ook onze gebruikers vorige week geïnformeerd over de stakingen en hoe ze het beste een deelauto konden gebruiken voor hun reis. We hebben daarnaast voorgesorteerd op veel nieuwe aanmeldingen. Zo proberen we Nederland tijdens de stakingen zo mobiel mogelijk te houden.”

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Amber, MyWheels