Autodeelbedrijven MyWheels en Amber fuseren

donderdag 30 juni, 2022

MyWheels en Amber fuseren om de komende jaren de zakelijke en particuliere markt van deelmobiliteit te bepalen. “Samen met Amber vormen we het mobiliteitssysteem van de toekomst.”

De plannen zijn zojuist bekend gemaakt. MyWheels zegt, na de overname van concurrent ConnectCar in april, met 2.500 auto’s en 240.000 gebruikers marktleider te zijn in Nederland op het gebied van deelauto-mobiliteit. Greenwheels heeft een park van ongeveer 2.300 auto’s. Vorige maand maakte MyWheels bekend de vloot (elektrische) deelauto’s in Nederland uit te breiden met 5.000 Lightyears. Greenwheels maakte vorige week bekend de verbrandingsmotor in de ban te doen.

De combinatie van de ‘tech-driven’ Amber – met haar concept van ritgarantie en datagedreven technologie – met marktleider MyWheels – met haar landelijke netwerk van deelauto’s – moet nu zorgen voor “het mobiliteitssysteem van de toekomst”, zoals CEO Karina Tiekstra van MyWheels het verwoord. “Door samen te gaan kunnen we de transitie van autobezit naar -gebruik versnellen en daarmee onze impact vergroten. We realiseren een beter aanbod voor onze klanten door de sterke punten van beide organisaties te bundelen. Deelmobiliteit wordt zo voor iedereen laagdrempelig toegankelijk. Het wordt mainstream.”

De combinatie is ook een logische stap voor investeerder en aandeelhouder The Sharing Group (TSG), die de kracht van delen wil benutten om meer maatschappelijke impact en minder klimaat-impact te maken. Met ook investeerders als de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en Pala Group B.V. heeft de nieuwe combinatie een stevig fundament, aldus het persbericht.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Amber, MyWheels