Arval samen met ConnectBike in Arval Bike Lease

vrijdag 2 augustus, 2019

Arval introduceert, samen met partner ConnectBike, Arval Bike Lease. Daarin biedt de leasemaatschappij de combinatie aan van een leaseauto en e-bike. Bedrijven kunnen hiermee aanzienlijk op hun vervoerskosten besparen, aldus Arval.

Al eerder werd het ‘offensief’ voor de zakelijke e-bike aangekondigd door de alliantie van enkele grote mobiliteitsspelers rondom de nieuwe social venture E-bike2work, waar ConnectBike een initiatief van is. In de alliantie zitten, naast Arval, ook ‘s werelds grootste fietsfabrikant Giant en verzekeraar Allianz. Ook is er de samenwerking met Mobilock, ontwikkelaar van hard- en software voor het digitale slot van de deelfietsen.

ConnectBike verwacht in 2021 een belangrijk aandeel op de markt voor zakelijke E-bikes in Nederland en België te hebben en tegelijkertijd een substantiële bijdrage te leveren aan de verbetering van de luchtkwaliteit, vergroening en leefbaarheid van steden en de vitaliteit van medewerkers.

In Arval Bike Lease kan er naast de leaseauto nu een E-bike of een snellere Speed Pedelec worden toegevoegd. Volgens Marien Kreuger, directeur Operations bij Arval, biedt het voor werkgevers vooral een duurzaam, sportief en gezond alternatief waarbij de CO2 footprint van de organisatie afneemt.

400.000 kilometers minder

Maar bedrijven kunnen er ook kosten mee besparen, blijkt uit een klantcase. Bij grafisch mediabedrijf Zalsman in Zwolle, stapten 42 medewerkers over op deze duurzame manier van vervoer. Gemiddeld zijn die medewerkers jaarlijks nu 2.650 euro minder kwijt aan vervoerskosten. Het bedrijf zag het ziekteverzuim met 1 procent teruglopen wat een jaarlijkse besparing van ongeveer een ton oplevert. Door over te stappen op een duurzaam mobiliteitsbeleid verbruikt Zalsman op jaarbasis 29.000 liter brandstof minder, worden er 400.000 kilometers minder gereden en is 12,5 procent minder CO2-uitstoot.

Volgens Kenneth Erselina, co-founder van ConnectBike, staan medewerkers open voor een overstap op de E-bike, zeker als ze weten over een auto te kunnen beschikken als die nodig is. “Bij veel nieuwe klanten verzorgen wij een fietsstimuleringscampagne. Het effect daarvan is groot. Ongeveer driekwart van de deelnemers aan fietsstimuleringscampagnes blijft daarna twee tot drie dagen fietsen naar het werk of pakt tijdens dienstreizen de fiets.”

Categorie: Fiets / e-bike
Labels: Arval, Arval Bike Lease, ConnectBike, E-bike2work