Ook LeasePlan richt pijlers op leasefiets

donderdag 5 september, 2019

Na Friesland Lease, Volkswagen Pon Financial Services en Arval gaat ook LeasePlan vol inzetten op de markt van zakelijke (e-)leasefietsen. Ook dit bedrijf doet het in een partnership, met International Bike Group (IBG), moederbedrijf van fietsenwinkel.nl (Benelux) en hellorider (Scandinavië).

IBG neemt in de samenwerking het totale serviceapparaat en online portal voor zijn rekening: van fietsselectie, aflevering, verzekering, onderhoud tot pechhulp onderweg en fleetmanagementsoftware. De overeenkomst met LeasePlan is exclusief aangegaan

Erik Henstra (l) en Davy Louwers

Reden voor de diverse leasemaatschappijen groot in te zetten op de leasefiets is de nieuwe bijtellingsregeling ‘fiets van de zaak’ vanaf 1 januari 2020. De verkoop van e-bikes zal naar verwachting scherp stijgen. Dat wordt dan vooral mogelijk gemaakt door werkgevers die hun medewerkers een e-bike aanbieden via een leaseregeling of een vrij te besteden mobiliteitsbudget, al dan niet in combinatie met een zakelijke leaseauto. De e-bike vormt zo onder meer een alternatief van woon-werkverkeer dat nu per auto of openbaarvervoer plaatsvindt.

20% marktaandeel

LeasePlan beschikt met IBG over eigen assetmanagement software, een eigen landelijk dekkend retailnetwerk met experience-winkels en testcenters van fietsenwinkel.nl, ongeveer 250 fietsreparatiepunten door het hele land, pechhulp onderweg, een online platform met een aanbod van meer dan 20.000 fietsen en geïntegreerde fleetmanagementsoftware voor zijn klanten.

IBG-topman Davy Louwers verwacht dat zijn bedrijf, mede door de full service leasepropositie die onder het label ‘hellorider’ wordt uitgerold, volgend jaar zo’n 20% marktaandeel van de zakelijke e-bike fietsmarkt in handen kan krijgen, goed voor zo’n extra 30.000 e-bikes.

Erik Henstra, Managing Director van LeasePlan, denkt dat geïntrigeerde mobiliteitspakketten, inclusief een e-bike, voor veel forensen een aantrekkelijke optie zijn. “Met de aantrekkelijkheid van een zakelijke lease e-bike heb je geen last van de relatief hoge aanschafkosten en onderhoudskosten. Je kunt er zowel zakelijk als privé gebruik van maken en je hoeft geen kilometeradministratie bij te houden.”

Begin augustus kwam Arval samen met ConnectBike en Allianz met een fietsleaseproduct. Ook Pon, eigenaar van fietsenmerken Gazelle en Union, gaat via zijn dochterbedrijf Lease A Bike zakelijke fietsen aanbieden. Pionier op het vlak van leasefietsen is echter Friesland Lease. Ruim 20.000 leasefietsen gingen er afgelopen jaar al over de toonbank.

Categorie: Fiets / e-bike
Labels: e-bike, leasefiets, LeasePlan