Coronel wijst werkgevers op gevaren afleiding in verkeer

vrijdag 7 februari, 2020

Autocoureur Tim Coronel gaat het komende jaar werkgevers stimuleren om afleiding in het verkeer aan te pakken. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) maakte de benoeming van Coronel bekend bij de afsluiting van een 24-uurs sessie met tientallen vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen.

Minister Cora van Nieuwenhuizen en Tim Coronel. Foto: ANWB

Tijdens die sessie kwamen ruim 50 partijen, waaronder VNA bij elkaar. Het doel was om met elkaar ideeën en acties te bedenken om het belang van MONO-rijden bij zoveel mogelijk werkgevers onder de aandacht te brengen. Ook werkgevers, zoals Heineken, KPN, Thuisbezorgd, Athlon en Interpolis waren aanwezig. De komende periode worden de ideeën verder uitgewerkt en in gang gezet.

De MONO-campagne werd afgelopen september afgetrapt, onlangs zette 150 werknemers van verzekeraar Univé hun naam onder het MONO-contract. Renate Hemerik van de VNA benadrukt dat er geen ‘one size fits all-oplossing’ is. “MONO betekent ongestoord onderweg, maar de praktische invulling daarvan kan behoorlijk verschillen. Welke afspraken maak je als werkgever met je medewerkers? Als werkgever moet je kijken wat passend is binnen je bedrijfscultuur en welke afspraken je kunt maken.”

Coronel zegt zich op de klus te verheugen. Hij zegt als geen ander het belang van concentratie achter het stuur en het gevaar van afleiding in het verkeer te kennen. “Achter het stuur geldt: concentratie is alles. Niet alleen als je autocoureur bent maar net zo goed wanneer je in de auto onderweg bent van of naar werk, is het letterlijk van levensbelang om je aandacht erbij te houden. Daarom werk ik graag mee aan de MONO-zakelijk aanpak. Om zo het gevaar van afleiding bij alle werkgevers in ons land op de agenda te krijgen”.

Categorie: Verkeersveiligheid / Training
Labels: Mono, VNA