Achmea wint Low Car Diet 2015

vrijdag 13 november, 2015

Achmea is de winnaar van het Low Car Diet 2015. De verzekeraar heeft de grootste vooruitgang geboekt in CO2-reductie en verminderde haar uitstoot met 65%. SNS Bank volgt op de tweede plek met de beste verbetering ten opzichte van voor het Low Car Diet-traject.

lowcardiet2015Vandaag werd, tijdens het Low Car Diet Slotevent op Hoog Catharijne, bekend gemaakt dat de deelnemende bedrijven in totaal 50% schoner zijn gaan reizen, 30% goedkoper uit waren in hun mobiliteitskosten en deelnemers 40% meer hebben bewogen. Voor een investering van 1.000 euro, voor deelname aan de 30 dagen durende wedstrijd, bespaarden ze daarmee samen ruim 23.500 euro op hun uiteindelijke mobiliteitskosten. Dat is 1.800 euro per bedrijf.

De deelnemers zijn over het algemeen minder autokilometers gaan rijden, maar van de overgebleven kilometers was al 27% elektrisch. Sowieso een kwart van de Low Car Diet-deelnemers reed dus elektrisch. Ter vergelijking, 0,1% van het wagenpark bij Nederlandse bedrijven is momenteel maar elektrisch.

Vorig jaar deden er overigens meer bedrijven mee, maar dit jaar was de besparing met minder bedrijven veel groter. Volgen de organisatie komt dit doordat het geslaagd is dat de bedrijven het Low Car Diet dit jaar als een serieuze transitiemethode hebben ingezet.

Het Low Car Diet is een initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda in samenwerking met MVO Nederland, de Carbon Manager en Samen op Reis, het samenwerkingsinitiatief van de belangrijkste OV-partijen, vervoersbedrijven, overheden en consumentenorganisaties.

Categorie: Milieu / CO2-besparing
Labels: Low Car Diet