Strukton winnaar Low Car Diet

donderdag 19 mei, 2016

Strukton is de winnaar van de mobiliteitswedstrijd Low Car Diet. In 30 dagen reisden zij 64% schoner en reduceerde daarmee 7,5ton CO2. In totaal werd door het bedrijf bijna 80.000 km schoner gereisd en 15% minder kilometers gereden.

LCD2016_2In de maand april reisden 1200 medewerkers van 22 bedrijven en overheden zo min mogelijk met vervoersmiddelen op benzine en diesel en gingen zij de strijd aan met elkaar. De topbestuurders en medewerkers realiseerden een reductie van hun CO2-uitstoot van 50% door anders te reizen, bespaarden 20% tot 30% op kosten en bewogen twee keer zoveel als normaal.

Volgens de organisatie toont het aan dat deze gedragscampagne werkt, want de deelnemers reisden 50% minder in de spits.

Aan de eerste voorjaarseditie van het autodieet deden er per bedrijf meer medewerkers mee dan ooit. Zo namen er bij de vijf grootste bedrijven, PGGM, Eneco, LCD-20161Achmea, SNS Bank en Strukton meer dan 100 medewerkers per bedrijf deel. Onder meer Eneco CEO Jeroen de Haas, PGGM directeur coöperatie en duurzaamheid Frido Kraanen en gedeputeerde Fleur Gräper van de provincie Groningen gingen de uitdaging aan.

Gedurende 30 dagen gebruikten de deelnemers highspeed e-bikes, (deel-)fietsen, elektrische-/deel-auto’s en openbaar vervoer in plaats van benzine- en diesel auto’s.

Categorie: Milieu / CO2-besparing
Labels: Low Car Diet, Urgenda