De Wagenparkbeheerders wint aanbesteding Enexis

woensdag 1 februari, 2017

De Europese aanbesteding Beheer Mobiliteit van Enexis Groep is gewonnen door De Wagenparkbeheerders. Het Utrechtse bedrijf is de komende jaren verantwoordelijk voor het beheer van ruim 2400 leaseauto’s en 1200 mobiliteitskaarten.

groepsfoto_actie_01-nieuwVolgens directeur Maikel van de Sande van De Wagenparkbeheerders is niet eerder de combinatie van wagenparkbeheer en mobiliteitsmanagement in deze omvang op de markt gebracht. “Wij hebben Enexis Groep in een uitgebreide Aanbestedingsprocedure kunnen overtuigen van onze kennis en kunde op dit gebied en mogen nu invulling te geven aan het beheer van het wagenpark en de doorontwikkeling van het mobiliteitsbeleid. Dit alles met als doel de CO2 uitstoot van Enexis Groep in 2020 met 50% te verminderen.”

Automatisering moet een cruciale rol spelen in dit traject. De mate waarin een organisatie in staat is alle data rondom mobiliteit slim te verwerken is een belangrijke factor voor het uiteindelijke succes. Van de Sande: “Het moet leuk en lonend zijn om verder te kijken dan de leaseauto. Wij hebben hier de afgelopen jaren fors in geïnvesteerd waarbij het beheren van alle vervoersmodaliteiten in één systeem het uitgangspunt is geweest.”

De Wagenparkbeheerders beheert naar eigen zeggen volume van ruim 7000 leaseauto’s en mobiliteitskaarten.

Categorie: Aanbesteding / Tender
Labels: De Wagenparkbeheerders, Enexis