Zuidas Mobility Experience: 1000 euro reistegoed voor 1 maand

maandag 2 oktober, 2017

Pilots waarbij de (lease)auto voor een tijdje wordt ingeruild voor alternatieve vormen van vervoer, zijn populair. Vandaag gaat er weer een van start: de Zuidas Mobility Experience. Een maand lang zonder leaseauto maar wel met een reistegoed van maar liefst 1000 euro.

Ondanks dit forse bedrag beginnen vandaag ‘slechts’ 17 deelnemers aan de pilot. Hoewel dit aantal, volgens de organisatie, nog deze maand zal oplopen tot 50. Afgelopen vrijdag leverde de eerste groep hun autosleutels in bij de Amsterdamse wethouder Pieter Litjens. Die overhandigde hen op zijn beurt de zogenaamde Zuidaspas, goed voor 1000 euro aan openbaar vervoer, (deel)e-bike, fiets, taxi en deelauto.

De Zuidas Mobility Experience is een pilot op initiatief van Arcadis, Green Business Club Zuidas en de gemeente Amsterdam. Het moet een eerste stap zijn naar Mobilty as a Service (MaaS), volgens de initiatiefnemers dé toekomst op het gebied van mobiliteit: met één app-click een veelvoud aan mobiliteitsdiensten tot je beschikking.

Wat er overblijft aan de 1000 euro reistegoed, wordt overigens uitgekeerd als bonus, om in Zuidas-jargon te blijven. Als maximum geldt de maandelijkse netto bijtelling. Bovendien worden elke week prijzen verloot onder deelnemers die de meeste autokilometer hebben bespaard.

Deze maand gaat ook de proloog van de Friese Elfwegentocht van start; daarbij wordt een hele provincie uitgedaagd ‘fossielvrij’ te reizen. Ook een speciale Low Car Diet wordt ervoor opgetuigd. De Dutch Eco Drivers League is nog zo’n bekende wedstrijd waarbij het vooral om brandstofbesparing gaat. In navolging van die race wordt binnenkort de Dutch Mobility League werkelijkheid. Daarbij gaat het vooral het laten staan van de (lease)auto.

Categorie: Milieu / CO2-besparing
Labels: Dutch Eco Drivers League, Elfwegentocht, Low Car Diet, Zuidas Mobility Experience