Mitsubishi Outlander PHEV voor het eerst in top-3 exportlijst

donderdag 21 maart, 2019

De export van gebruikte plug-in hybrides is dit jaar sterk gestegen, meldt VWE vandaag. In de eerste twee maanden van het jaar zijn er al 1.875 plug-in hybrides geëxporteerd, een groei van 235% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Outlander staat als PHEV het hoogste genoteerd.

Het verhaal moge bekend zijn: gestimuleerd door een lage bijtelling en andere fiscale voordelen, is de nieuw verkoop van plug-in hybrides in 2013 enorm gestegen. Vooral de Mitsubishi Outlander en de Volvo V60 profiteerden. In 2015 stegen de verkopen verder naar ruim 40.000 nieuwe plug-in hybrides, onder meer geholpen door de introductie van nieuwe modellen als de VW Golf GTE. Al die auto’s hebben maximaal geprofiteerd van de bijtellingsvoordelen, en komen nu massaal op de occasionmarkt terecht.

Het zorgt ervoor dat de Mitsubishi Outlander in de top 3 van meest geëxporteerde auto’s is terecht gekomen. Er gingen alleen al in de eerste twee maanden van het jaar 893 plug-ins van dit model naar het buitenland. Ook export van de Volvo V60 plug-in vervijfvoudigde. DE PHEV’s verdringen traditioneel populaire exportauto’s als de VW Passat variant.

Toch blijft nog 54% van de occasion-PHEV’s in het land. VWE stelt dat er ook onder particulieren best vraag is naar deze auto’s.

Enkele overige VWE-cijfers

Top 5 modellen occasionexport plug-in hybride

Top 5 landen export plug-in hybride

 

Categorie: Remarketing
Labels: VWE