Allereerste taxivloot op waterstof in Den Haag

maandag 24 juni, 2019

Met de overhandiging van 35 exemplaren van de waterstof-elektrisch aangedreven Toyota Mirai is de eerste Nederlandse taxivloot op waterstof een feit. De gemeente Den Haag gaat de vloot inzetten voor het WMO-vervoer in de stad, via contractpartner Noot Personenvervoer.

De gemeente Den Haag heeft de aanbesteding uitgeschreven met de uitdaging om als contractpartner het vervoer CO2-neutraal in te vullen. Noot Personenvervoer won de tender en neemt het stokje over van Connexxion. Volgens Martijn Kersing, directeur Noot Personenvervoer, is waterstof een logische keuze. “Omdat onze opdrachtgever eist dat wij 24/7 beschikbaar zijn met onze vloot. Door de grote actieradius van de waterstofauto en het snelle tanken kunnen we dit nu aanbieden.”

De waterstofauto’s vallen onder WMO-vervoer (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Jaarlijks maken zo’n 15.000 mensen gebruik van dit type vervoer.

Met de komst van deze taxivloot neemt het aantal in 2019 verkochte waterstofauto’s toe met 152 procent, vooral een indicatie van het lage aantal waterstofauto’s dat momenteel rondrijdt. Vorige maand verscheen een groot deel van de waterstofvloot bij de Waterstof Challenge. Volgens organisator Arjan de Putter moet waterstof gezien worden als het ‘Zwitserse zakmes’ in de energietransitie.

Categorie: Milieu / CO2-besparing
Labels: Toyota Mirai, Waterstof