Volvo komt met ‘stappenteller’ voor PHEV’s

donderdag 23 juli, 2020

Volvo Cars breidt zijn Volvo On Call-app uit met nieuwe functies om bestuurders van een plug-in hybride model verder aan te moedigen om zo veel mogelijk te laden en elektrisch te rijden. Volgens Volvo te vergelijken met een ‘stappenteller’ voor geëlektrificeerde auto’s.

Met de vernieuwde Volvo On Call-app kunnen bestuurders onder meer zien hoeveel volledig elektrische kilometers ze hebben afgelegd en wat het stroom- en benzineverbruik van hun Volvo plug-in hybride is. Later dit jaar hebben ze ook de mogelijkheid om de impact van het rijgedrag op hun CO2-voetafdruk te zien, alsook een schatting van de benzinekosten die worden bespaard door volledig elektrisch te rijden.

“Net zoals een stappenteller mensen aanmoedigt om meer te bewegen, geloof ik dat de vernieuwde Volvo On Call-app bestuurders zal helpen duurzamer te rijden door ze meer inzicht te geven in hun rijgedrag”, zegt Björn Annwall, Head EMEA bij Volvo Cars. “We beschouwen plug-in hybride modellen als parttime elektrische auto’s die het in zich hebben om het rijgedrag van mensen structureel te veranderen. Hiermee maken ze de weg vrij voor een overgang naar volledig elektrische auto’s.”

Volvo is marktleider voor wat betreft de verkoop van plug-in hybride modellen. Bijna 25 procent van de Europese Volvo-omzet betreft een plug-in hybride model.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Volvo