Alphabet hoogst scorende leasemij in MT 500

vrijdag 29 mei, 2015

Management Team heeft de 2015-versie van haar MT500 gepubliceerd, het jaarlijkse onderzoek naar het imago van Nederlandse bedrijven onder managers, beslissers en leidinggevenden. In de top 50 is Alphabet (26ste) als enigste leasemaatschappij geëindigd.

MT500Het hoogste scorende automotive bedrijf is op een goede vijfde plek geëindigd van de MT500; het is BMW Nederland. Het moet bedrijven als Shell (1), Microsoft (2), KLM (3) en Triodos bank (4) voor zich laten.

Buiten de top50, maar dus nog wel op de lijst, prijken de dealergroepen en leasemaatschappijen Broekhuis Groep, Athlon Car Lease, Louwman Groep en LeasePlan Corporation. Van de automotive producenten staan er drie in de top 50. Dat is dus BMW Nederland, maar ook Daf Trucks (18) en Apollo Vredestein (47). Ook op de lijst, maar buiten de top50, staan Terberg Group en Mercedes-Benz Nederland. Qpark en ANWB scoren ook, respectievelijk de 13de en 15de plek.

Dit jaar is de opzet van het onderzoek fors gewijzigd, meldt Management Team. Er werd bijvoorbeeld voor het eerst gebruik gemaakt van peer-to-peer-beoordelingen: respondenten mochten alleen een oordeel vellen over bedrijven die in hun eigen branche actief zijn (op basis van SBI-codes). Dit vanuit het idee dat je als beslisser beter kunt oordelen over een bedrijf dat in dezelfde industrie opereert dan over een bedrijf dat verder van je af staat.

Respondenten zijn vervolgens gevraagd te oordelen over drie aspecten: klantgerichtheid, productleiderschap en de kwaliteit van de uitvoering

 

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Alphabet