Rode Kruis Rijtour IJsselland weer van start

dinsdag 7 februari, 2023

De derde editie van de Rode Kruis Rijtour IJsselland vindt op woensdag 7 juni plaats. Een evenement van zo’n tweehonderd kilometer door Overijssel en over de Veluwe, met start en finish in Laag Zuthem. De opbrengst gaat naar noodhulpactiviteiten die geboden wordt vanuit Rode Kruis district IJsselland.

De rally is geschikt voor diverse auto’s en is zowel voor beginners als ervaren rallyrijders. Er wordt in drie klassen gereden: een ‘sportklasse’ die wordt verreden met een hogere moeilijkheidsgraad in navigeren, een ’tourklasse’ met eenvoudigere navigatie-opdrachten en een ‘leisure-klasse’, voor diegenen die relaxed en rustig een dag willen rondtoeren, zonder puzzelopdrachten en rijderstesten.

Vorig jaar is van de opbrengst van de Rijtour onder andere een noodverzorgingsunit opgericht, waarvoor een speciaal aangepaste mobiele keuken is aangeschaft. Daarmee kan het Rode Kruis IJsselland in noodsituaties mensen voorzien van eten en drinken. Dit jaar wil Jan Spil, bestuurslid van het Rode Kruis IJsselland, uitbreiden met meer voorzieningen zoals een watertank, stretchers, oplaadpunten voor mobiele telefoons en persoonlijke verzorgingspakketten. “Bijvoorbeeld voor mensen op de vlucht, voor mensen die vanwege een (natuur)ramp geëvacueerd moeten worden en voor hulpverleners om even bij te tanken. Met deze uitbreidingen wordt de noodverzorgingsunit echt een plek om even tot rust te komen en in basisbehoeften te voorzien.”

Wilt u mee doen met de rally en tevens het goede doel steunen? Klik hier voor meer informatie of meld u hier meteen aan!

Categorie: Evenementen
Labels: Rode Kruis Rijtour