Wat wordt het best verkochte automerk?

donderdag 21 december, 2023

Volgens AUMACON wordt het een spannende eindstrijd om het bestverkochte merk in Nederland. KIA won vorig jaar van Volkswagen, maar nu lijken de rollen omgedraaid. Althans, tot gisteren nog.

Volkswagen ligt (tot en met gisteren) nog 754 registraties voor op Kia, meldt AUMACON vandaag. Maar de Koreanen is er veel aangelegen om de titel te prolongeren. Er kan dus nog van alles gebeuren.

Voor de totale markt is er minder spanning te verwachten. Tot en met gisteren zijn er dit jaar 357.658 registraties genoteerd. Het totaalcijfer lijkt dus erg nauwkeurig af te koersen op de AUMACON-prognose van 370 duizend stuks.

Voor volgend jaar verwacht AUMACON een verkoop van 380.000 voertuigen. Het aandeel vol-elektrisch zou volgens deze prognose volgend jaar uitkomen op ruim 9 procent marktaandeel, ofwel een verkoop van 120,000 EV’s. Dat is ‘slechts’ 10.000 meer dan over 2023; AUMACON zet de EV-eindteller dit jaar op 110.000 EV’s. Volgend jaar zou de EV-verkopen wel voor het eerst hoger uitvallen dan de benzineverkopen. Alleen de hybrides doen het beter.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Aumacon