Nieuwe afspreekdienst Roudle gelanceerd

vrijdag 12 juni, 2015

Een van de winnaars van de Smart Mobility Challenge 2014, afspreekdienst Roudle, is eerder deze maand live gegaan. Deze nieuwe website rekent voor de gebruiker uit wat de beste plek is om met meerdere mensen af te spreken, zodat je met elkaar zo min mogelijk reistijd hebt. Een time- en moneysaver voor zakelijke rijders én fleetmanagers, aldus de oprichters.

De drijvende krachten achter deze startup zijn Christiaan Rasch (l) en Thijs Brentjens

De drijvende krachten achter deze startup zijn Christiaan Rasch (l) en Thijs Brentjens

“De aanleiding van Roudle is frustratie”, zegt initiatiefnemer Christiaan Rasch. “Ik wilde ooit afspreken met iemand uit Haarlem, Delft en Eindhoven en wist niet zo goed waar we dat het best konden doen. Je gevoel zegt dat je het best ergens rond Utrecht kunt afspreken, maar als je allerlei mogelijke plekken gaat narekenen met een routeplanner, kom je er achter dat je gevoel je dus in de steek laat: door in Utrecht af te spreken maak je zo’n 20% te veel kilometers, kosten en gaat er ook onnodig veel CO2 de lucht in”.

In Roudle kiest de gebruiker twee tot zes vertrekpunten in Nederland. Binnen een halve minuut krijgt hij vervolgens de objectief beste oplossing gepresenteerd, niet gekleurd door belangen van sponsors of adverteerders. Het systeem maakt daarbij gebruik van verkeersdata en wiskundige algoritmes. Vervolgens helpt Roudle desgewenst om in de buurt van het optimale punt een restaurant, hotel of deelkantoor te vinden en deze informatie te delen met de andere deelnemers van de afspraak.

Roudle is nu nog een tool voor automobilisten maar op termijn wordt er ook openbaar vervoer aan toegevoegd. Op die manier kan er een optimale afspreekpunt worden gevonden als er iemand met de trein komt. Vanaf deze zomer komen er ook fileverwachtingen in te staan zodat je de meetingpoints ook daarop kunt afstemmen. Hiervoor wordt verkeersinformatie van TomTom gebruikt.

Klik hier voor de website

Categorie: Geen categorie

Gerelateerd achtergrond-artikel