XXImo en GreenFlux breiden samenwerking uit

dinsdag 16 januari, 2024

XXImo breidt zijn samenwerking uit met Greenflux waardoor XXImo-klanten toegang krijgen tot 500.000+ laadpunten in Europa. Ofwel: een 100% dekking van laadstations in heel Europa.

Greenflux biedt slimme laadoplossingen voor elektrische laadnetwerken. Het maakt een van de grootste EV-roamingsnetwerken in Europa mogelijk. Daardoor is het een belangrijke partner voor het betalings- en mobiliteitsplatform XXImo. “Het is een strategische samenwerkingspartner in ons ecosysteem, dat ons helpt het volledige mobiliteitsvraagstuk voor grote organisaties in te vullen”, aldus Tom van Berge Henegouwen, International Operations Manager bij XXImo.

De toenemende populariteit van EV-voertuigen is onmiskenbaar. In januari 2023 steeg het aantal elektrische en hybride auto’s met ongeveer 31,5% in vergelijking met januari 2022, volgens gegevens van CBS en RDW.

Driekwart EV’s zakelijk

Bovendien worden ongeveer driekwart van alle Nederlandse elektrische voertuigen gebruikt in een zakelijke context. Ongeveer 65% van de elektrische voertuigen in Nederland maakt deel uit van een wagenpark, geregistreerd door een leasemaatschappij of in eigendom van een leasebedrijf, volgens een studie van AutoWeek, samengesteld met gegevens van Bovag, RDC, Rai Vereniging en VNA. Daarnaast is bijna 6% geregistreerd op naam van een autodealer, handelaar of importeur, terwijl iets minder dan 2% fungeert als huurauto.

GreenFlux is onderdeel van de DKV Mobility Group. Het stelt exploitanten van laadpunten en mobiliteitsdienstverleners in staat hun e-mobiliteitsactiviteiten uit te breiden.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Greenflux, XXImo