Mobility Mixx introduceert ‘flex-deelauto’

woensdag 24 augustus, 2016

Een zakelijke deelauto afnemen als het nodig is – en slechts zolang het nodig is. Dus geen langlopende contracten. SammSamm Flex moet vanaf september de klant deze mogelijkheid geven. Het is ontwikkeld door Mobility Mixx en wordt samen met LeasePlan in de markt gezet.

sammsammflex_mobilitymixxMobility Mixx zegt met deze nieuwe service in te spelen op de sterk groeiende vraag naar tijdelijke en scherp geprijsde zakelijke deelauto-oplossingen. Vorig jaar introduceerde Mobility Mixx het deelplatform SammSamm. Het aantal deelauto’s steeg, volgens de deelautoaanbieder, in 2015 met 42%, over de eerste helft van 2016 realiseerde de organisatie een groei van 30%. Inmiddels heeft Mobility Mixx dankzij SammSamm 850 deelauto’s.

Nu breidt het bedrijf het concept uit met een flexibele variant: SammSamm Flex biedt ondernemers de mogelijkheid om eerst ervaring op te doen met zakelijke deelauto’s (bv Opel Corsa of Volkswagen Polo) alvorens zij bepalen of én hoeveel auto’s zij structureel in willen zetten. Ook kunnen deelauto’s worden ingezet tijdens ‘pieken en dalen’ in de bedrijfsvoering.

Maandelijks opzegbaar

De looptijd van de compacte deelauto’s bedraagt tussen de één tot twaalf maanden. Bovendien zijn de auto’s maandelijks opzegbaar. Het is ook mogelijk om na verloop van tijd over te stappen naar eigen deelauto’s of om de auto’s zelfs over te nemen in het eigen wagenpark. Op basis van de gebruiksrapportages brengt Mobility Mixx advies uit over het aantal en de duur van de in te zetten deelauto’s.

Volgens Paul Wessels, directeur van Mobility Mixx, willen bedrijven vaak kleinschalig beginnen met deelauto’s en zich niet meteen verbinden aan grote, langlopende contracten. “De mobiliteitsbehoefte verschilt per bedrijf, per medewerker en per periode. Door het ruime aanbod van diensten, al dan niet in combinatie met onze multimodale Mobility Card, bieden wij oplossingen voor iedere ondernemer.”

LeasePlan

Voor de ontwikkeling en uitrol van SammSamm Flex werkt Mobility Mixx samen met moederbedrijf LeasePlan. Volgens Martijn Versteegen, Marketing Directeur van LeasePlan Nederland, is de introductie van SammSamm Flex een logische aanvulling op het totaalassortiment. “De nieuwe propositie sluit naadloos aan op de behoefte onder ondernemers naar meer flexibiliteit, onder andere als gevolg van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.”

Afgelopen september concludeerde Mobility Mixx na onderzoek dat er enkele belemmeringen waren voor de doorbraak van zakelijk autodelen. Zo hebben werkgevers weinig inzicht in wat werknemers echt belangrijk vinden en denken werkgevers dat deelauto’s veel rompslomp met zich mee brengen.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel