Polestar 3: wereldpremière elektrische SUV in oktober 2022

dinsdag 7 juni, 2022 Photo

Polestar meldt vandaag dat het de elektrische SUV Polestar 3 in oktober van dit jaar laat debuteren. Bij de lancering beschikt de Polestar 3 over een tweemotorige aandrijflijn en een grote accu voor een actieradius van meer dan 600 km (WLTP).

De 3 is naar verwachting vanaf de dag van de onthulling te bestellen op de markten die het merk eerst gaat bedienen. Of Nederland daar bij is, maakt het bedrijf vandaag nog niet bekend. De productie van de elektrische SUV begint naar verwachting in het begin van 2023. Hij wordt geproduceerd in China en de Verenigde Staten, zoals het bedrijf al eerder liet weten.

CEO Thomas Ingenlath spreekt over de 3 als een mijlpaal voor de autoproducent. “De Polestar 3 is een SUV voor het elektrische tijdperk. Deze grote, high-end en luxe EV heeft een sterk eigen karakter en markeert de evolutie van onze designidentiteit. Het nieuwe model stimuleert onze groei en brengt ons naar de volgende fase”.

Grote woorden dus, maar details over de auto ontbreken vooralsnog. Met de 3 betreedt het elektrische zustermerk van Volvo het segment dat tot de snelst groeiende en meest winstgevende behoort in de automotive sector, vooral in de Verenigde Staten. Daarnaast moet deze nieuwe variant autonoom rijden op de snelweg mogelijk maken, ondersteund door de best-in-class LiDAR-sensoren van Luminar en de rekenkracht van NVIDIA.

Begin maart 2022 onthulde Polestar met de elektrische Polestar O₂performance-roadster zijn tweede concept car.

Polestar is van plan om vanaf dit jaar elk jaar een nieuwe elektrische auto te lanceren, te beginnen met de Polestar 3. De Polestar 4, een kleinere elektrische performance-SUV-coupé, volgt naar verwachting in 2023. Weer een jaar later, in 2024, verwacht het merk de Polestar 5 – een elektrische performance-4-deurs GT – te lanceren. De Polestar 5 is de productieversie van de Polestar Precept, de manifest-conceptauto die Polestar in 2020 uitbracht en die de toekomstvisie van het merk op het gebied van design, technologie en duurzaamheid laat zien.

Tegen eind 2023 wil Polestar in ten minste 30 wereldwijde markten operationeel zijn. De wereldwijde verkoop moet omhoog van 29.000 exemplaren in 2021 tot zo’n 290.000 tegen het einde van 2025.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Polestar 3