Plug-in hybride Outlander best verkochte model van Mitsubishi

dinsdag 19 februari, 2019 Photo

In Europa is de Outlander PHEV uitgegroeid tot het best verkopende model van Mitsubishi; in de laatste 6 maanden is de verkoop verdubbeld, stelt de fabrikant. Met dank aan het nieuwe model waar er ruim 3000 per maand van worden verkocht. De teller staat sinds januari 2019 inmiddels op 126.617 registraties.

Volgens de fabrikant komt de verkooptoename deels door de veranderende mindset van Europese klanten, die de voordelen van de SUV steeds vaker inzien. Niet aangemoedigd door belastingvoordelen, maar door de efficiency, de ruimte en het comfort en het robuuste karakter van een SUV. Een ontwikkeling die aansluit op de sterke groei in met name Duitsland en Frankrijk. “In de huidige tijd is de Outlander PHEV met een CO2-emissie van slechts 46 g/km een ideale auto voor onbelemmerd rijplezier, het afleggen van lange afstanden, ruimte voor het gezin en emissievrije mobiliteit in stadsverkeer dankzij het Twin Motor 4WD-systeem”, aldus Bernard Loire, President en CEO van Mitsubishi Motors Europe (MME).

De Mitsubishi Outlander PHEV werd eind 2013 gelanceerd in een aantal Europese landen en groeide geleidelijk uit tot de bestseller van Mitsubishi Motors in Europa en helemaal in Nederland dankzij de forse bijtellingskorting op de auto. Die topjaren zijn in Nederland voorbij en gedaald naar ‘normale’ proporties. Met een uitstoot van onder de 50 gram (WLTP waarde) blijft de auto in aanmerking komen voor een halftarief MRB. Volgens Mitsubishi komt de toenemende verkoop vooral van het aantal klanten uit hogere segmenten.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Mitsubishi, Mitsubishi Outlander